Weekend i Odense

, , 2 kommentarer
Under helgen har jag varit ner i Odense och hälsat på en god vän som pluggar där nere. Han fyllde år i fredags så det kändes som en bra helg att åka på. Att jag har tenta nu på torsdag får vi väl förbise. Hursomhelst hade jag inte talat om att jag skulle komma ner utan bara sagt att han hade en present att hämta ut på vin- och ölaffären Vinens Verden prick kl 13 på sin födelsedag, utan att ge några mer detaljer. Kvart i ett skickade jag ett SMS till honom och sa att jag ordnat så att han kunde gå och välja tre öl ur hyllan som sin present, och att han kunde fråga mig om tips om det behövdes. När han kom in i butiken stod jag självklart där och väntade. Det var sjukt kul att se hans reaktion när han såg mig. Ett av de tillfällen då man önskar att man hade en filmkamera!

Som utlovat hjälpte jag honom lite i hans val av öl och eftersom han gillar IPA så rekommenderades något ur Mikkellers singlehopserie, där valet föll på Centennial. Så hittade vi Gladiator från Midtfyns för lite lokal anknytning och till sist föll det tredje valet på en Victory Golden Monkey. Vi fick också testa lite Mikkeller Ris a la M'ale, men den flaskan var tyvärr deras sista, så det fanns ingen kvar att köpa. Synd, för det var en spännande öl.

Själv hade jag i förväg kollat ut vilka öl jag ville köpa, men självklart glömde jag att ta med min shoppinglista till butiken. Jag lyckades ändå komma ihåg tio av elva öl på listan, det var bara Rodenbach Vin de Cereale som jag missade. De öl jag faktiskt fick med mig var Hair of the Dog Adam, De Cam Oude Geuze, Cantillon FouFone, Samuel Smith Oatmeal Stout, Struise Cuvée Delphine, De Dolle Dulle Teve, De Dolle Oerbier Special Reserva, Weihenstephaner Korbinian, Goose Island Bourbon County Stout och Goose Island Night Stalker. Dessutom fick vi en varsin flaska Den Blege Indianer, Vinens Verden egen IPA som bryggts hos Ørbæk Bryggeri. 637 danska slutade kalaset på och det känns väl rätt okej. När jag bytte tåg i Köpenhamn passade jag på att spendera mina sista danska kontanter på en burk Carlsberg Carls Ale. Nästan taskigt mot de andra ölen att låta den vara med på samma bild.


Min mobilkamera är inte den bästa...

De Cam Oude Geuze har jag bara druckit lagrad förut så det ska bli intressant att dricka en hyfsat färsk. Night Stalker fick jag ju smaka en skvätt av på ölmässan, annars är övriga öl helt nya för mig. Cuvée Delphine tänkte jag nog prova mot Black Albert för att se om fatlagringen är till det bättre eller sämre. Kanske något för en ölbloggarprovning?

2 kommentarer:

  1. Där har du lite att se fram emot. Till och med (enligt mig) några av de bästa ölen som någonsin producerats Bourbon County Stout, Night Stalker, Adam och FouFoune. Jag drack förövrigt Cuvée Delphine i helgen och den var mycket god.

    SvaraRadera