Red Seal - en bortglömd matöl?

, , 4 kommentarer
Ja, när köpte du en Red Seal Ale senast? För min egen del var det i alla fall så länge sen att jag inte ens minns hur länge sen det var. Det kan förstås bero på att priset hamnat på 22,40, vilket faktiskt är lite mycket för en liten flaska med normalstark, "reguljär" ale. Men idag, när jag skulle laga karrékotletter med ugnsrostade rotsaker så kände jag att en god öl till maten skulle sitta fint och, kanske lite inspirerad av Peters inlägg om bortglömda öl(stilar), begav mig så in på Systembolaget och plockade upp en Red Seal.

Tanken var att de lite knäckiga smakerna i ölet skulle gå fint med köttet, att de fruktiga tonerna skulle spela med rotfrukternas sötma och att humlen skulle fräscha upp på slutet. Precis så blev det också! Just till fläsk håller jag mig gärna till de inte alltför mörka ölerna, och sparar mörkare öl som brown ale och porter till nötkött och lamm. Jag tycker i alla fall att Red Seal är ett utmärkt matöl som verkar ha hamnat i en oförtjänt skugga bakom IPA-vågen. Samtidigt är det ett öl som jag vid många tillfällen har sett gå bra hem hos de som mest dricker lager men vill upptäcka ny öl. Bor det redan en ölnörd i dig tycker jag det är dags att du återupptäcker Red Seal.

4 kommentarer:

 1. Du som bor i Uppsala borde visa dig mer på O'Connor's. Förmodligen den enda krogen i hela Sverige med så låga priser för såpass exklusiv öl. Behemoth Barleywine för 400:- är ju inte så dåligt direkt, eller varför inte en Mikkeller I Beat You för 80:-/flaskan.

  SvaraRadera
 2. Jag har hunnit förbi O'Connors en gång än så länge och är absolut sugen på fler besök, men det är ju svårt att få med sig någon att gå med när alla man känner i Uppsala är studenter och vi har ju tillgång till studentpubarna som är mycket billigare (och i vissa fall också har rätt bra ölutbud).

  Men om du, anonyme person, bor i Uppsala så kanske vi kan ses där någon gång.

  Till sist skulle jag nog påstå att Pitchers i Falun har minst lika låga priser för riktigt exklusiv öl, dock inte riktigt samma bredd på utbudet som O'Connors har.

  SvaraRadera
 3. Red Seal är bra kul att den funkade så bra till maten.

  SvaraRadera
 4. Jag köper Red Seal ganska ofta (typ en gång i månaden). Den är perfekt till en stekt/grillad köttbit, eller bara som fördrink.

  SvaraRadera