Hitta biran?

, , 7 kommentarer
Kommer ni ihåg hitta biran? Jag bor inte ens i Göteborg men jag tyckte ändå det var en kul grej att följa när det begav sig och ikväll kom jag att tänka på det när jag läste en tråd om ett avlägset besläktat ämne på ratebeer. Om jag inte minns fel var det ovan länkade GBG-hitta-biran som var den första, och sen fick det efterföljare i Norrköping och London (?). Spred det sig till fler städer? GBG-varianten dog ju ut efter 12:e omgången och Norrköpingsvarianten verkade klara sig i 15 omgångar. Känner någon till någon hittabiranvariant som fortfarande lever och frodas?

Det blev nästan som en liten nostalgitripp att kika tillbaka hittabiranbloggarna. Tyvärr känns det inte som att konceptet hade funkat i Uppsala, annars hade det varit kul att återuppliva idéen här.

7 kommentarer:

 1. http://hittabiranskane.blogspot.com/ höll i 8 omgångar innan den dog ut. Det började med en bira gömd av mig i Lund, och flyttades senare upp till Helsingborg. Helt klart en kul grej så länge det höll.

  SvaraRadera
 2. Jag har varit förargad alltsedan hittabiran tog paus i Gbg. Lovar att dra igång den igen under våren.
  /rickgordon

  SvaraRadera
 3. Rick, hör av dig till mig så ska du få flaskan.. fast.. nää.. jag får gömma den när vintern töar undan. Det lovar jag på min heder som ölbloggare!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt om ni kan återuppliva Hitta Biran :)

  SvaraRadera
 5. Och varför skulle det inte fungera i Uppsala?

  SvaraRadera
 6. Jag har inte märkt av så stort ölintresse online här. Men jag skrev det såklart för att provocera fram lite reaktioner från de som bor här och är sugna på att köra igång en hittabiran här ;)

  SvaraRadera
 7. http://hittabiranskane.blogspot.com/ Borde vi sparka igång på nytt, lämnade över ölen till siste man så vet vem som borde ta tag i det. Om inte får man väl dra igång den på nytt själv!

  SvaraRadera