Flasköppningsfredag

, , 1 kommentar
Som jag nämnde i slutet av inlägget om onsdagens provning så har Pitcher's i Falun börjat med flasköppningsfredag, där de öppnar några spännande flaskor och låter oss kunder köpa smakprov från dem. Jag svängde förbi igår för att kolla närmare på vad som erbjöds just denna fredag. Flaskorna som öppnats var Alvinne Podge, Green Flash Hop Head och Nögne Ö Red Horizon. Det lustiga var att provsmakningspriserna var samma på alla tre öl, nämligen 20 kronor för 5 cl eller 40 kr för 10 cl, trots att priserna på själva flaskorna skiljer sig väldigt mycket. Centiliterpriserna på Hop Head och Podge blev rätt mycket dyrare än att köpa en helflaska medan Red Horizon kom ner på nästan halva centiliterpriset jämfört med en helflaska.

Nåja, jag klagade förstås inte utan betalade glatt 40 kronor för 10 cl Red Horizon, sjönk ner i en läderfåtölj brevid en sån där "kamin" med gaslåga och utövade lite mindfulness genom att bara leva i nuet och koncentrera mig på hur skön fåtöljen var och alla spännande smaker i ölet. Sann avslappning!

För sin egen skull borde kanske Pitcher's rätta till priserna en aning. Jag såg att det gick åt åtminstone två flaskor Red Horizon, men med de priserna kan de inte ha tjänat många kronor (bild från RateBeer) på det. Samtidigt tror jag att de inte ens fick slut på de första flaskorna av Hop Head och Podge, troligen eftersom det blev väl dyra smakprov. En vanlig kund blir nog inte så intresserad av att köpa 10 cl för 40 kronor när de kan få en hel flaska av den öl de brukar dricka för 10-20 kronor till.

1 kommentar:

  1. Vilket trevligt initiativ!

    Sedan har just Red Horizon förvånande lågt pris ut från grossisten, så de gick nog inte i förlust.

    SvaraRadera