Omnipollos Hatt

, , Inga kommentarer
Omnipollo öppnade sin egen bar Omnipollos Hatt med buller och bång i helgen som gick. Ett stenkast bort från Slussens T-bana, Akkurat och Oliver Twist är läget minst sagt bra. Utbudet känns kompletterande snarare än konkurrerande i området, sett både till öl och mat. Själv missade jag öppningshelgen men fick chansen att besöka stället i lugn och ro några dagar senare när dammet lagt sig.

När jag strosar in på Hatten vid tretiden på onsdagseftermiddagen sitter Henok Fentie i ett hörn med en laptop och knappar. Öppningen har tydligen varit grymt lyckad och det skiner av stolthet om hela Henok, så som det bör när man just öppnat sitt eget ställe. Han berättar hur han knappt kan slita sig från stället och att hans kvällsjoggingrunda numera går över Hökens Gata så han får en skymt av stället även utanför sin egen arbetstid.


Jag startar mitt besök med den helt nyinkomna Astral #4, en session-IPA med humlesorten Polaris. Mitt lilla glas tar slut snabbare än vad en italienare kan bokstavera mozzarella. För nästan alla tio fatöl kan man välja mellan 20 och 30 cl servering, så det är lätt att hinna med flera glas. På matsidan är det vedugnsbakad pizza med diverse lyxiga toppingar som gäller.

Medan jag väntar in en pizza med enrisrökt bacon och Gruyere hinner jag med ett glas av gosen Bianca som ska efterlikna en mango lassi. Trodde jag i alla fall, pizzan blev klar så snabbt att jag inte alls hade druckit upp. När man ätit en bit på pizzan påminns man om alla detaljer som de jobbat med på Hatten, för då ser man nämligen den specialdesignade tallriken. Korkbelagda bord och bardisk, ett golv som förutom att det också är snyggt målat är gjort i ett ljudsväljande material och så vanliga, hederliga ljuddämpande takplattor gör att ljudnivån hålls nere samtidigt som det är på estetisk toppnivå.


Lagom till att pizzan är uppäten dyker andra bekanta ansikten upp så jag flyttar mig till baren med en Life is a Peach i näven. Det är ingen lång förflyttning, det finns inte mer än ett 20-tal bordsplatser utöver platserna i baren och det ger en intim känsla samtidigt som takhöjden håller det luftigt. IPAn i glaset är sannerligen fruktig och av fyra utmärkta öl som provades är det den jag allra varmast kan rekommendera.

Ska man ändå ha någon invändning är det väl möjligen att priserna gör att det kan svida lite väl i plånboken att sitta här en längre stund. Å andra sidan vore det fel att säga att priserna är oskäliga för vad man får.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar