Falun har fått sitt tredje bryggeri

, , Inga kommentarer
Alldeles nyligen var det premiär för Falu Brygghus på utvalda krogar i stan. Därmed har Falun fått sitt tredje bryggeri, efter Ryentorps och Villovägen. I ett Sverige där det öppnas nästan ett bryggeri i veckan vore det kanske inte så anmärkningsvärt om det inte vore för att det ger lilla Falun en imponerande bryggeritäthet.

Det finns en del andra städer som också är bryggeritäta, t ex Kristianstad som är ännu mindre än Falun och som huserar både Klackabacken och Kristianstads Bryggeri. Fascinerande ändå att se så många småbryggerier poppa fram i ens hemstad. Tre bryggerier på 60 000 invånare är inte så illa kämpat tycker jag.

Första ölet heter Guldale. Namnet syftar nog mest på att det är en golden ale men med det nyss avklarade skid-VM som hölls i Falun förs ju tankarna till de ädla medaljerna också.

Det är en rättfram, enkel ale som är lättdrucken och smakar helt okej. Inget som tar emot på vägen ner men inte heller något som utmanar. Typiska lätt fruktiga toner och mild beska. Stabil början.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar