Blandade smånyheter XXVIII

, , Inga kommentarer
Det var ett tag sen sist men nu har det blivit dags igen för ett gäng blandade smånyheter. Den här gången rör det sig bland annat om bryggeriexpansioner, bryggeriuppköp, festivalöl och datummärkningar.


SMÖF har varje år en särskild festivalöl och äran att få brygga den vandrar traditionsenligt runt bland Sveriges bryggerier. Nils Oscar, Nynäshamn och Oppigårds hör till dem som bryggt tidigare års festivalöl och i år blir det Poppels. Det blir samtidigt nästa del i deras Projekt-serie och kallas Poppels Projekt 006 SMÖF 2015. En pale ale humlad med Amarillo och Mosaic samt smaksatt med passionsfrukt. Förutom att den finns på festivalen kommer den också släppas på Systembolaget i oktober.På tal om Poppels så växer de så det knakar, så pass att det är dags att bygga ut igen. Utbyggnaden kräver nya lokaler och Poppels kommer därmed flytta från Mölnlycke till Jonsered. Flytten sker vid årsskiftet och under tiden brygger Slottskällan en del av deras öl för att hjälpa till att klara efterfrågan. Man ser lätt skillnad på var ölen bryggts på flaskdesignen, då Slottskällan använder s k longneckflaskor även för Poppels öl, istället för de knubbigare och kortare flaskor som Poppels själva använder.Inte riktigt en nyhet men värt att uppmärksamma är att Oppigårds tidigare under året har gått från sex till sju månaders datummärkning på sina humliga öl. Bra att veta om man letar färsk pale ale/IPA.Glada nyheter för alla ölälskande nöjesparksbesökare! Gröna Lund har börjat ta in hantverksöl, bland annat (eller bara?) i form av Beavertown Neck Oil Session IPA.Duvel Moortgat, som sedan tidigare äger de amerikanska bryggerierna Ommegang och Boulevard, investerar nu i Firestone Walker. Eftersom det rör sig om två privatägda företag ges inga detaljer om dealen. Intentionen är att Firestone Walker ska ha bättre möjligheter att fortsätta växa utan att behöva ändra på nuvarande arbetssätt och samarbeten.Den 21/8 kör Brewski en Beer Makers Dinner på Holy Smoke BBQ i Nyhamnsläge utanför Höganäs. För 595 kr får man tre rätter med 8 öl till. Biljetter köpes här. Menyn är ännu inte spikad.


Sedan starten 2011 har danska Flying Couch fungerat som fantombryggeri och bryggt sina öl på bland annat Nørrebro Bryghus. Nu blir företaget med eget bryggeri när man tar över Stensbogaards utrustning och flyttar den till egna lokaler i nordvästra Köpenhamn.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar