Ölrecension: Beavertown Neck Oil Session-IPA

, , Inga kommentarer

När (och om, men jag är positiv) sommarvärmen hittar hit igen är det härligt med de alkoholsvagare men välhumlade ölen som brukar betecknas som session-IPA. Numera finns det några i fasta sortimentet, men även i beställningssortimentet kan man hitta några godingar. En av dem är Neck Oil från brittiska Beavertown som går att beställa i sexpack.


Mellan besöket på Dukes Brew & Que där historien om Beavertown började och en kommande artikel om ett besök på det nuvarande bryggeriet blir det förstås passande att klämma in en recension om en av deras mest Sverigeaktuella öl just nu, session-IPAn Neck Oil. I samband med Robert Plants spelning på Gröna Lund häromveckan började också deras barer sälja just Neck Oil, så att man kunde njuta av öl och musik från samma familj under kvällen.

Man behöver dock inte åka till Gröna Lund för att dricka Neck Oil, den går nämligen även att beställa hem i behändigt sexpack genom Systembolagets beställningssortiment. På burk förstås. Alla Beavertowns öl görs ju numera på burk.

På 4,3 % hör den till de lite lättare session-IPA som finns på den svenska marknaden just nu. Smaken är också lätt men med visst tryck i malten ändå, medan humletonerna bjuder på lychee, melon och nyslaget gräs. Det är inte lika kraftig humle som i t ex All Day eller Dead Pony Club, istället synar Neck Oil med en balans och smakharmoni som få andra, om någon annan, session-IPA i Sverige just nu kan matcha. 

Låg alkoholhalt, riktigt mycket humle och bra balans är svårt att kombinera. Man får nöja sig med två av dessa i samma öl. Vill man inte offra balansen och samtidigt önskar sig låg alkoholhalt är Neck Oil ett riktigt bra alternativ om det är en något humledriven stil man är ute efter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar