Sexpackstips i beställningssortimentet

, , 1 kommentar
Allt fler leverantörer minskar sina kollikrav i beställningssortimentet från hela lådor till sexpack. Än så länge har inte Systembolagets egen hemsida någon funktion för att filtrera eller sortera sökresultat på kollistorlek, men det finns som tur är externa sidor som Systemizr som ordrnar detta åt en. Jag har plockat ut några tips på bra öl som finns att beställa på sexpack.

Beavertown har flera olika av sina burköl på sexpack i beställningssortimentet, bland annat deras session-IPA neckoil som är en av mina favoriter från dem. Även Flying Dog har sin session-IPA, vid namn Easy IPA, på sexpack. Ytterligare en grym öl i samma stil är Lagunitas Daytime och som ni säkert gissat finns även den på sexpack. 

Från Magic Rock finns det också burköl att beställa på sexpack. High Wire är en av flera favoriter från dem. Får man ändå inte nog av humlen kör man på Sierra Nevada Hop Hunter IPA som humlats med en olja utvinnen från humle i samband med skörden för att bevara den där särskilda smaken från färsk humle.

Bland de mörkare ölen hittar man flera gamla bekantingar. Såväl Flying Dog Gonzo Imperial Porter som Ballast Point Victory At Sea finns att beställa som sexpack. Är man mer sugen på surt rekommenderas Liefmans Goudenband vars småflaskor går att beställa i sexpack. 

Stone IPA lanserades nyss på burk i ett limiterat släpp och en fågel har viskat i mitt öra att den snart lär dyka upp på sexpack. Fram tills dess, och därefter, finns flera andra öl från Stone att beställa, bland annat den tunga Ruination 2.0.

Sen finns det ju förstås en del öl på fyrpack och åttapack också, där det också finns några guldklimpar att hitta. Bland annat Timothy Taylor Landlord, som visserligen förstås är klart bäst på cask, men med sin status som en av de allra bästa brittiska bitters är det ändå något som är värt att beställa hem.

Och så den smått fantastiska Andechser Doppelbock Dunkel, min personliga favorit i stilen näst efter Ayinger Celebrator. Här snackar vi 50 cl (gånger sex) av maltig lycksalighet. Och så behöver man inte oroa sig särskilt mycket över färskheten heller.


1 kommentar:

  1. Det hade varit fint om man kunde beställa Saison Dupont i mindre kollin än 24 stycken också ( eller Houblon Chouffe för den delen).

    SvaraRadera