Södermalmspilsnerns återkomst

, , 1 kommentar

Det började som en jubileumsöl för en krog som firade 20 år. Sen blev det en tillfällig lansering på Systembolaget. Nu blir Södermalmspilsner en fast produkt i Nils Oscars sortiment, lanseras i beställningssortimentet och får en fast kran på Akkurat.

Idag kom nyheten som alla som älskar en bra pils lär ha väntat på. Nils Oscar Södermalmspilsner blir en fast öl i bryggeriets sortiment. Den kommer dessutom få en fast kran på Akkurat, som var med och utvecklade ölen inför krogens 20-årsjubileum och som även varit med i vidareutvecklingen i de senare bryggningarna. 

I september släpps den också i Systembolagets beställningssortiment med ett något lägre pris än vid den tillfälliga lanseringen i juni. Då kostade den 29,90 kr, i den kommande lanseringen blir priset sänkt till 26,50 kr. Kollikravet blir 15 flaskor, och ett helt kolli kommer alltså väga in på strax under en fyrhundring, eller 397,50 kr för att vara exakt.

-Åtgången på de flaskor som släpptes i juni var väldigt god och de 20 000 flaskorna gick åt väldigt fort. Nu finns bara enstaka flaskor kvar från det släppet. Naturligtvis hoppas vi på succé igen så att den kvalar in till Systembolagets fasta sortiment, säger Stene Isacsson på Akkurat stolt och avslöjar också att nya samarbetsöl mellan Akkurat och svenska bryggerier är på gång.

1 kommentar:

  1. Sven-David Svensson6 juli 2016 kl. 14:21

    Södermalmspilsnern gillade jag skarpt. Jag har lyckats att komma över 2 stycken till som nu står i min ölkällare. Det är bara att hoppas att den kommer att kvala in från beställningssortimentet så småningom. Nils Oscar år en av mina favorit mikrobrygger. Jag har aldrig blivit besviken på någon av ölen därifrån.

    SvaraRadera