Nyöppning på Zum Franziskaner

, , 2 kommentarer

Zum Franziskaner har hållit stängt den senaste månaden för renovering men nyöppnade igår med dunder och brak. Eller i vart fall med uppfräschade lokaler, ny meny och ett större ölutbud än tidigare. Nypremiären var välbesökt och bjöd på riktigt, riktigt bra öl.

Man känner såklart igen Zum Franziskaner sen innan renoveringen, som handlar mer om att bevara än att göra om, men lokalen har blivit lite öppnare och ytskikten har blivit fräschare. Bakom kulisserna har köket fått sig en ordentlig genomkörare för att vara bättre rustat för fler matgäster, elen har dragits om och i baren har man lagt ny barskiva samt skapat bättre arbetsytor.

Den största skillnaden man märker som törstig gäst är dock att ölkranarna har förökat sig och nu uppgår till 13 stycken. Nästan en dubblering från de tidigare sju alltså, och nu finns det utrymme för att rotera med fler gästöl liksom ett par husöl.

På en av kranarna kommer man att rotera runt mellan olika öl från Schlenkerla, samtidigt som man fortsätter med Spezial Märzen på en fast kran, så det kommer finnas gott om rauchbier. Från Skebos håll har det kokats ihop en porter med lakritsrot och tyska Gänstaller har tagit fram en weizen, båda särskilt för Zum Franziskaner. Det blir också fortsatt mycket öl från Nynäshamns Ångbryggeri på kranarna, med Landsort, Pickla, Tjockhult och Brännskär.

På gästkranarna ska det roteras runt med tysk och svensk öl i klassiska stilar. Under gårdagens välbesökta nyöppning fanns det förutom ovan nämnda öl också Gänstaller Pils, Nils Oscar Södermalmspilsner, Günther Bräu Schwarzbier, Zehendner Mönchsambacher Export och en Heckel Vollbier Hell i exceptionellt bra form.

Allting var så himla trevligt igår att jag helt glömde bort att ta några bilder på annat än min mat, och plötsligt blev det väldigt bråttom för att hinna med tåget hem. Goda tecken på en bra kväll.

2 kommentarer:

  1. Men den viktigaste frågan: har de kvar sin hemgjorda bäsk efter regibytet?

    SvaraRadera