Flyttdags

, , 5 kommentarer
Om en timme sätter jag mig på tåget till Uppsala och imorgon börjar jag plugga till civilingenjör i energisystem på Uppsala Universitet (och SLU). Det kommer förstås bli kul att få utforska en ny stad vad gäller kroglivet och jag har en god förhoppning om att det finns intressant öl på nationspubarna, förhoppningsvis mycket svenska mikrobryggerier.

Med allt som händer under första veckorna som högskolestudent så lär det bli lite tid att lägga på bloggande, så det kan nog bli lite stiltje här de närmsta veckorna. Men jag hoppas hinna skriva något i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Lycka till i Uppsala och hör av dig om du vill ha pubsällskap i Stockholm!

  SvaraRadera
 2. Det vore ju kul med en ölbloggarprovning eller liknande i Stockholm senare i höst :)

  SvaraRadera
 3. Hör av dig till mig när du kommit tillrätta i Uppsala så kan jag ge dig en rundvandring

  /Jonas H

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du ska börja plugga i Uppsala!
  GH, Gästrike-Hälsinge nation anses väl vara studenternas ölmecka med uppemot 200 olika öl- och whiskysorter. Dessvärre har de väldigt få fatöl, två tappar om jag minns rätt.

  Orvars, Norrlands nationspub, håller också riktigt hög klass. Med betydligt fler fatöl än GH och ett gediget flaskölsutbud blir man sällan besviken.

  Svantes källare på Uplands är också värd ett besök.

  Jag antar att du kommer hinna springa en del pubrundor under dina första veckor, och lagom till jul borde du ha rätt bra koll på alla tretton pubar. :)

  Mitt bästa tips är nog att engagera sig i någon nation och till exempel jobba i puben. Det ger ett otroligt mervärde till studierna!

  SvaraRadera
 5. JohanW: Har du koll på utbudet hos V-Dala? Som fd Falubo kommer det bli den nationen jag går med i och eventuellt där det kan bli aktuellt att engagera sig med jobb i puben. Men du har så rätt, alla nationspubar lär utforskas under hösten. Tack för förhandstipsen :)

  Jonas: Will do :)

  SvaraRadera