Oppigårdsprovning

, , 4 kommentarer
Okej, jag erkänner, det har varit mycket om Oppigårds på bloggen på senaste tiden, men det blir väl lätt så när ens "lokala" bryggeri är så bra som det är. Igår hade i varje fall jag en väldigt informell ölprovning med sex stycken Oppigårdare med några kompisar. Slåtteröl, Single Hop Ale, InWit, Summer Twist, Golden Ale och Starkporter dracks. Inga särskilt komplicerade öl, utan ganska "raka" och förstås väldigt goda öl. Kanske ingen intressant provningsuppställning för en erfaren öldrickare, men perfekt för mina kompisar som annars gärna dricker öl inhandlad i Tyskland, och då är det inte direkt weissbier som följer med hem...

Jag vill minnas att Single Hop Ale och Summer Twist gick bäst hem, InWit var tråkigast och att Starkporter fick mest delade meningar (fast det berodde nog mest på vissas ovilja att tycka om mörk öl). Att Single Hop Ale faktiskt är en utmärkt sommaröl höll alla med om, men det blev liksom lite sent påtänkt i och med att sommaren verkar vara över för den här gången.

Själv återupptäckte jag Starkportern lite, en fantastiskt god porter som det var väldigt länge sen jag drack. Väldigt fin mix av len mörk choklad, rökt skinka och samma typ av milda fruktighet som kan finnas i just mörk choklad. Definitivt en öl att komma tillbaka till.

4 kommentarer:

 1. Det är kul med temaprovningar, jag funderar starkt på att beta av öl från Nils Oscar i december. (senaste två åren har vi provat öl från Nynäs samt Jämtland dagarna efter jul)

  SvaraRadera
 2. Kul med återupptäckter. Tyckte Starkportern var lite frän och bränd när den kom, speciellt efter den himmelskt goda varianten som dracks från fat på bland annan ölmässan innan. Men nu är det nog dags att köpa den igen alltså.

  SvaraRadera
 3. Gyllenbock, ja, temaprovningar är kul. Jag lyckades dock inte riktigt identifiera någon hussmak under Oppigårdsprovningen, men man får väl ta det eminenta användandet av humle som deras hussmak :) Nils Oscar har ju en hel del tillgängliga öl, och nu finns ju även deras Tärnö Gin på bolaget. Kanske något att ta med som en bonus?

  Mattias, pröva den igen, jag tyckte inte alls den kändes varken frän eller bränd. De kanske har tweakat receptet sen du provade den?

  SvaraRadera
 4. Var på oppigårs med ölfrämjandet tidigare i sommar smakade då starkporter som var lagrat några år fantastiskt gott

  Moment22

  SvaraRadera