Bastutentaöl - Jädraöl Trädgårdspilsner

, , 3 kommentarer
Efter ytterligare en avklarad tenta så blev det en liten stund i bastun ikväll, vilket var väldigt skönt nu när den första snön nått Uppsala. I vintertid så är väl en bastu det närmaste man kommer sommar så då tyckte jag det passade alldeles utmärkt med en Jädraöl Trädgårdspilsner som enligt etiketten har en "blommig smak av svensk sommar". Kanske lite paradoxalt då jag druckit, och njutit av, Brooklyn Black Chocolate Stout i en bastu under sommartid, men det har passade riktigt fint. Med tanke på att det är tenta igen på onsdag så var det liksom inte läge för någon stark öl i stor flaska heller.

3 kommentarer:

 1. Vad tyckte du om ölet? Det är faktiskt en i min bryggklass som står bakom Jädraås bryggeri... Alltid kul om det går bra för henne och hennes man!

  SvaraRadera
 2. Jag drack den första gången i slutet av sommaren när den ganska precis hade kommit ut, och då var den väldigt trevlig. Riktigt bra, finstämd humlekaraktär. Nu var väl den här flaskan från samma batch och humligheten har dalat rätt mycket sedan dess.

  En i min klass heter Jäderberg, så jag gav honom en flaska för att det var lite kul med namnet. Visade sig att Jädraöl kommer från samma ställe som hans familj (och namn). Han tyckte det var riktigt kul och han tyckte också att den var bra :)

  SvaraRadera
 3. Där ser man! Ja, namnet är kanske inte så vanligt att man får det utan anledning; kul att ölet uppskattades! Jag har inte provat det själv än dock, bara vissa smakprov i skolan. ;)

  SvaraRadera