Rabatterade världsklasshallon, svartrocksöl och konstnärsbira

, , Inga kommentarer

Årets första Danmarksresa har resulterat i dessa små skönheter. En trevlig blandning av nya bekantskaper och gamla favoriter att fylla på garderoben med. Förutom de som dricks upp innan jag åker hem förstås.

Till att börja med var jag på Vinens Verden där jag såg att de fått in två av Texasbryggeriet Jester Kings öl, och just de två jag vill smaka från dem, nämligen Black Metal Imperial Stout och Wytchmaker Rye IPA. Black Metal vill jag ha minst lika mycket för dess etikett som för att det ska vara en rätt hygglig öl. Två självklara köp! Jag hade knappt börja fingra på Black Metal innan Mads kom fram och berättade att de precis fått in en ny öl från Fanö, nämligen deras Kunstneröl no 1 (eller Imperial X-Mas Porter för den delen). Både min flickvän och hennes bror var med mig i butiken, och när de berättade att de är från Esbjerg (Fanö ligger precis utanför stan) och att deras föräldrar är stora fans av Johnny Madsen, som är konstnären som ölen är gjord "till", så sa erbjöd Mads direkt att öppna en flaska så att vi fick smaka. Riktigt trevlig var den, med söta, runda chokladtoner och en beslutsamt blommig och lätt fruktig humlighet. Ett till självklart köp!

Från Vinens Verden inköptes även Port Brewing Santas Little Helper, Cantillon St Lamvinus, Struise Pannepot 2010, Struise Black Damnation IV Coffee Club, Evil Twin Wet Dream och Struise/Three Floyds Shark Pants. Den sistnämnda drack jag häromdagen. Kanske var det för att Three Floyds var inblandade, men jag förväntade mig en helt annan humlighet. När jag väl kommit runt den lilla tankeblockaden så visade den sig vara riktigt god med en väldigt godisglad humlighet.

Min vana trogen pilade jag också förbi HJ Hansen. Tanken var att plocka upp en ny Rodenbach Vin de Cereale eftersom jag bytte bort min enda flaska när jag var i USA. Där såg jag också att det på en hylla öl nere vid golvet stod en lapp med "-25%". Där kan man kanske tänka sig att det skulle stå några obskyra tyska öl som de ville bli av med, men det var det verkligen inte. Istället var det Lost Abbeyöl såsom Cuvee de Tomme, Angel's Share och Framboise de Amorosa. Den första har jag redan hemma och Angel's Share har ju haft lite infektionsproblem så den vågade jag mig inte på, men Framboise de Amorosa däremot, den plockade jag utan tvekan. Sen skulle jag köpa lite matvaror när jag ändå var i stan, och på affären plockade jag på mig en Kaiserdom Kellerbier, på burk och allt. Nu har jag sett att den har rätt trista betyg på Ratebeer så vi får väl se vad det kan vara för något. Den kostade ju inte många kronor.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar