Blandade smånyheter XXXI

, , Inga kommentarer
Ölvälgörenhet, ölrelaterad konstvälgörenhet och 20-årsjubilerande krog finns med bland de senaste smånyheterna. Läs dem allesamman här!


Systembolagets vinkällarbutik på Regeringsgatan i Stockholm har flyttat till nedre våningen i PK-huset på Norrlandsgatan 3. Detta på grund av ombyggnationerna i Passagen.



27-30/12 firar Akkurat 20 år. Räkna med trevligt partyhäng och massor av god öl. Förutom Nynäshamns Imperial Brännskär Brown Ale Hazelnut & Vanilla och Nils Oscar Södermalmspilsner som redan haft smygpremiär kommer det mer öl som gjorts särskilt för jubileet. Bland annat Cantillon Super Blend, en blandning 75% 30-månaders Iris och 25% 44-månaders Grand Cru Bruocsella. Dessutom blir det premiär för nya batchen av Soleil de Minuit.



Man in the Moon kör ingen January Hop Madness för 2016. Istället blir det Californian Weeks från den 2:a till den 23:e januari. 30 kaliforniska öl på fat, bland annat med öl från några bryggerier som inte funnits i Sverige tidigare.



Importören Original Brands ordnar midvinterfest på Kräftans Värdshus nu på måndag den 21 december. Mat och två öl för 200 kr utlovas. Bland ölen på plats kommer det finnas en del specialare och självklart många öl från Original Brands vanliga utbud. Länk till Facebookevent.



Välgörenhetsinitiativ uppmärksammas som vanligt här på bloggen. Ett av de senaste är min bloggarkollega, tillika barchef på Pressklubben, Jens Skrubbe som ordnar Const mot Cancer. Konceptet är enkelt: en konstutställning där allt överskott från försäljning av alstren går till Barncancerfonden. Förhoppningen är även att få med ölrelaterade artister.



Mer ölvälgörenhet! Ölentusiasterna Aron Otterbo och Lars Lind ordnar en välgörenhetsprovning i den senares smakkällare i Sundborn utanför Falun. Ölprofiler som Jens Skrubbe, Hannes Gruber, Fabrikör Ekstedt och Christian Kapusta deltar, lokale krögaren och dryckeskännaren Dan Hvitman ordnar mat och det kommer också finnas praliner med öl i. Det hela sker för Musikhjälpens insamling. De åtta platserna auktioneras ut separat och budgivningarna hittas på denna länk. Som tidigare besökare i Linds källare kan jag bara säga att det lär bli en unik ölupplevelse. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar