Good Guys Brew - mer öl för välgörenhet

, , Inga kommentarer
Ett av årets många nytillskott till den svenska samlingen av ölföretag är Good Guys Brew. Som namnet antyder så finns en liten extra tanke på välgörenhet hos Good Guys Brew, som för närvarande brygger sin öl på Wermlands Brygghus. De första ölen hittar man sedan en tid tillbaka på krogar runt om i Karlstad och i februari dyker de upp i Systembolagets lokalsortiment.

Daniel som driver Good Guys Brew kontaktade mig när jag drog igång mitt egna lilla välgörenhetsinitiativ och ville vara med och stötta det. Eftersom han inte hade möjlighet att delta själv skickade han istället upp en eftertraktad amerikansk västkust-IPA som han köpt in särskilt för att skänka till vår provning. 

Så när Good Guys Brew börjar gå runt är också tanken att företaget ska verka för välgörenhet. Med Daniels egna ord:
Min tanke med mitt märke, Good Guys Brew, är att vi alltid ska ägna en del av vinsten till något välgörenhet, eller viga hela batcher åt något ändamål. Därav namnet. Först ska vi dock sjösättas ordentligt så jag inte går i personlig konkurs innan jul...
Det är alltså inget eget bryggeri utan ölen bryggs hos Wermlands Brygghus, som också är relativt nya i matchen med bara något år på nacken. Daniel har börjat med att göra en pale ale vid namn Eva Lisa och följt upp med Pilot IPA. Fler öl är på gång och att döma av de första två finns viss potential.

Särskilt Pilot IPA imponerade för att vara en öl som kommer så tidigt i karriären. Mycket bra humlesmaker med mycket frukt och härligheter. En liten ton av jordgubbsester skvallrar om att man behöver finslipa jäsningskontrollen lite till, men det är fortfarande en bra IPA. Det första jag reagerar på när jag häller upp Eva Lisa är att den är lite väl mörk för en APA, men så inser jag att den ju bara beskrivs som en pale ale.

Mycket riktigt är den också mer åt det brittiska hållet i grunden, om än tillskruvad med en liten dos av moderna humletoner. En ganska enkel och rättfram pale ale med lätta smaker men också med en liten syrlig ton. Inte någon bakterieinfektion utan mer åt acetaldehydhållet med en smak som associerar mycket åt det syrliga hållet. Ett ganska litet problem som bör vara lätt att rätta till. 

På det hela taget alltså med visst behov av fortsatt utveckling men också med en bra grogrund.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar