Svängigt 20-årsjubileum på Akkurat

, , Inga kommentarer

De 20-årsjubilerande ölkrogarna i Stockholm löser av varandra de här åren. Efter att ha firat av Man in the Moon och Oliver Twist är det nu dags för den senares syskonpub Akkurat. 20 år som pub firas med specialbryggda öl, musik och allmän fest, med start i söndags och fram till imorgon. Det är många som vill fira och det med all rätta. Är du med och firar?

Jag hade så trevligt på firandets första dag i söndags att jag i skrivande stund är på väg mot Stockholm för att gå en gång till. Förutom svängiga liveakter är det en hel massa kul öl till jubileumspriser. Bland annat flera öl som gjorts särskilt för jubileet, så som den utmärkta Södermalmspilsnern från Nils Oscar som passar utmärkt till buffén som dukas fram i jubileumsdagarna. Det har också bjudits på härligheter så som Närke Kaggen Raspberry Edition (eller Börbn'hallån som det står på kvittot), Soleil du Minuit, Stormaktsporter från 2007 och andra godsaker. 


För de lambicfrälsta har det såklart också kommit en jubileumssuring. Akkurat-Stene har själv varit på Cantillon och valt ut fat med gammal Iris och gammal Bruocsella som blandats, buteljerats och fått namnet Super Blend. En stilla (som sig bör) lambic med djupa, komplexa smaker som bjuder på frukt och funk i massor. Dessutom blev den nya batchen av hjortronlambicen Soleil du Minuit klar tidigare än väntat och har fått sin premiär under jubileumsdagarna. 

Första dagarna fanns den alltså även på fat men nu är det flaskor man får nöja sig med. Vilket inte gör så mycket, för alla jag hört som provat den på flaska och fat, inklusive mig själv, tycker flaskan är snäppet vassare. Om det inte är temperaturskillnader som spökar är det väl kanske så att de jäst lite olika i fatet och flaskorna. Hursomhelst, både den och Super Blend finns i dessa dagar till jubileumspriset 325 kr vilket för denna typ av öl får anses vara ett kap.


För att kunna ha plats med två scener och massor av folk är det lite omstökat på golvet och många bord har plockats bort. Kom tidigt eller räkna med att ha ståplats, alltså. Vill man ha lite mer fest mellan jul och nyår är det en självklarhet att ta sig till Akkurat alltså.

Och vem vet... kanske får man chansen att se Stene rocka loss uppe på scen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar