Bästa ölen på Brewskival

, , Inga kommentarer

På Brewskival serverades i runda slängar 240 öl från 40 olika bryggerier. Jag gör inga anspråk på att ha provat allihopa. Jag tror knappt det var någon som gjorde ett seriöst försök på det, det var liksom inte den typen av ölfestival. Men bland de öl jag väl provade, vilket ändå blev ganska många, har jag plockat ut åtta favoriter.

Nynäshamn Ofiltrerad Pickla Pils - Bland alla varianter på suröl och humledominerade öl var det riktigt gott med en lager emellanåt. Det var glest mellan dem och Nynäshamn stod nog för hälften av dem med sina tre olika. Det var dock inte vilka som helst, utan tre riktigt bra där den ofiltrerade Pickla Pils visade precis hur bra det kan bli med kontinental humle i balans med pilsnermalt. Tokbra, alltså.

Green Bench Mango Sour Dryhopped Amarillo Citra - Jag älskar de örtiga och kryddiga tonerna som uppstår när man torrhumlar ett syrligt öl. Green Bench hade ett perfekt exempel på den här typen av öl med sin torrhumlade mangosuring som levererade frukt och kryddor i en fantastiskt bra kombination.

Cigar City Bourbon BA Big Sound Scotch Ale - Hunahpu i all ära, men den bästa ölen som Cigar City hade med sig var utan tvekan deras fatlagrade scotch ale. En mjuk, maltig dröm med vanilj och karamell i allsköns nyanser.

Tempel/Tired Hands Fell Voices - Den här ölen har jag redan recenserat här men på fat var den ännu lite bättre. Ruskigt intressant och bra jästkultur som använts och som tillsammans med Tempels surkultur och de tillsatta maskroskronbladen skapat en lättdrucken öl som samtidigt har extremt mycket nyanser att utforska.

Cycle/Brewski Electric Penis - Någon sorts vidareutveckling av Pen!s Colada både i namn och smak. Det finns en fruktyoghurt med just ananas och kokos, och det här smakade precis som den, fast kanske lite surare och mindre söt förstås. Jag råkar älska den kombinationen och jag älskade också den här ölen.

Pipeworks Ninja vs Unicorn DIPA - Pipeworks hade med sig åtminstone tre olika trippel-IPA på 10 % som alla var riktigt bra men de fick alla se sig besegrade av deras flaggskepps-DIPA Ninja vs Unicorn. Massor av ljust fruktig humle och alldeles lagom mycket maltighet bakom. Wunderbar!

Örebro Brygghus Passion Für Berliner Weisse - Nybakade Örebro Brygghus tog många med storm och visste man inte om det hade man aldrig trott att de serverade sina första öl för mindre än tre månader sen. Allra bäst var deras passionsberliner med en ren, syrlig passionssmak. Varken nyanserad eller komplicerad, men underbar ändå.

Brekeriet Sur Kaskad - Ja, det var ju det här med torrhumlad surisar. Brekeriet har också varit inne och nosat på det spåret. I Sur Kaskad har de använt lagrad humle och lustigt nog var det också många som sa att den påminde mycket om ung lambic. Torrt, syrligt, kryddigt och fantastiskt gott.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar