Brewdog säljer 22 % till riskkapitalister

, , Inga kommentarer
Brewdog har i dagarna gått ut med att man säljer 22 % av företaget till det amerikanska privatkapitalbolaget TSG Consumer Partners för att få in kapital i bolaget och snabba upp expansionsplanerna. För Brewdog, som alltid ställt sig emot internationella storföretag i bryggarvärlden, är det något av en kovändning men för de som deltagit Brewdogs crowdfoundingproject Equity for Punks innebär det en chans att få ut pengar på sin investering. 

I samband med affären värderades Brewdog till hela en miljard pund, vilket med dagens växelkurs motsvarar drygt 11 miljarder kronor. Särskilt punk är det väl egentligen inte längre, men affären innebär faktiskt att de som investerat i Brewdog nu får en chans att få en utdelning i rena pengar. Alla som har deltagit i Equity For Punks kommer nämligen få en möjlighet att sälja tillbaka 15 % av sitt innehav. 

För de som investerade under någon av de första två rundorna av Equity For Punks, vars aktier har mer än fyrdubblats i värde sedan dess, innebär det att man nu kan sälja tillbaka 15 % av sitt innehav till fyra gånger mer än sin totala investering. Inte alls en dum affär alltså.

Vill man inte sälja tillbaka något av sitt innehav visar Brewdog sin uppskattning genom att ge bort kuponger för ett sexpack av en kommande IPA.

De som har investerat i Equity For Punks har och kommer att få mer information direkt från Brewdog.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar