Utförsäljning på Systembolaget

, , 3 kommentarer
På grund av en central beställningsmiss som gjort att såväl centrallager och flera butikslager har blivit överfulla tvingas Systembolaget att hålla en utförsäljning med 50 % rabatt på berörda öl. Det är ett flertal öl från ett tiotal svenska och amerikanska hantverksbryggerier som har överbeställts och leverantörerna vägrar köpa tillbaka den överflödiga ölen.

Det är en del av centralstyrningen av beställningar som har slagit fel och har gjort så att ett tjugotal butiker runt om i landet har fått öl i sådana mängder att lagren svämmar över. Eftersom det även har drabbat deras centrallager kan inte ölen flyttas om dit. Kaos har uppstått i butikerna och butikscheferna har tillsammans begärt att Systembolagets huvudkontor beslutar om en särskild lösning. Eftersom det är så stora mängder av öl riskerar man också att stora mängder inte hinner sälja slut innan de passerar sitt bäst före.

För att lösa problemet har huvudkontoret bestämt att berörda butiker ska anordna en särskild utförsäljning av dessa öl. Ölen som bland annat kommer från Oppigårds, Nynäshamn, Poppels, Brooklyn Brewery, Sierra Nevada och Oskar Blues kommer att säljas med 50 % rabatt, men bara under en särskild avförsäljningsperiod som blir i eftermiddag från kl 15 till kl 17. De berörda butikerna kommer alltså hålla extra öppet utanför sina normala öppettider för att sälja av överflödet av öl och det är bara under denna stund som ölen säljs med rabatt. Inga andra öl eller andra produkter kommer att säljas under dessa två timmar.

Eftersom det är en sådan extraordinär händelse har Systembolaget än så länge bara beslutat att hålla extraöppet med utförsäljning idag för att se hur mycket som går åt innan de beslutar om eventuella fler utförsäljningstillfällen. Passa på att handla på er lite billig öl i idag alltså! 

Mer info om vilka butiker som har utförsäljning under eftermiddagen finns på systembolaget.se.

3 kommentarer: