Ölrecension: Lost Abbey The Angel's Share

, , Inga kommentarer

Mera guldklimpar från beställningssortimentet efterfrågades. The Angel's Share från Lost Abbey är en öl som jag mindes som en guldklimp men som när jag beställde hem den inte visade sig leva upp till förväntningarna. 

Med ett pris på 155 kr för 375 ml, alltså ett literpris på över 400 kronor, förväntar mig sig lite mer av en öl än vad The Angel's Share levererade. I bakhuvudet visste jag ju att Lost Abbey har fått mycket skit för den här ölen genom åren, med såväl okolsyrade som infekterade flaskor, men när jag druckit den förut har jag ändå tyckt att den varit bra.

Utöver den kraftiga spritigheten kändes flaskan jag provade nu ganska platt i smaken, om än inte i kolsyran. Visst fanns det smaker som man förväntade sig men långt ifrån med det tryck man vill ha i en barley wine, eller någon öl överhuvudtaget på 12,5 %.

Efter en längre tid i glaset blev det en aning bättre, men aldrig så att det kom upp på en nivå som man förväntar sig när man betalat ett sådant premiumpris. Inte heller kändes det som att det fanns någon potential för att den skulle bli riktigt bra med ålder heller. Visst skulle spritigheten avta och bli till något mer smakfullt, men den saknade tyngden i smakerna för att hålla sig under de åren som skulle krävas.

Nä, sett bara till kvalitet kontra pris är det här inte något som rekommenderas.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar