Jag har fått (ett annat) jobb

, , 1 kommentar
Det är snart åtta år sen jag startade Portersteken. Jag fyller 30 i sommar så det är mer än en fjärdedel av mitt liv, och nästan hela mitt vuxna liv, som jag har varit ölbloggare. De senaste 2,5 åren har jag dessutom försörjt mig på att skriva om öl, med bloggen som bas i verksamheten. Innan jag tog steget till att bli ölskribent på heltid studerade jag till civilingenjör och det är den yrkesbanan som jag nu har återvänt till. I torsdags påbörjade jag nämligen en anställning som ingenjör. Jag utbildade mig till energisystemsingenjör för att jag tycker att energifrågor är minst lika intressant som öl. För 2,5 år sen satte jag den karriären på paus en stund för att ta chansen att jobba heltid med ölskriverierna, men nu har alltså tiden kommit för att avsluta den där pausen.

Portersteken kommer förstås ändå leva kvar, och kommer förhoppningsvis inte ändras alltför mycket heller. Jag kommer till exempel att fortsätta gå på Systembolagets nyhetsprovningar. Däremot blir det överlag färre event och resor samt lite mer i livet utanför ölvärlden som kan komma emellan ibland. Förhoppningen är ändå att ni som läser inte skulle tänka på att något har ändrats, om det inte vore för att jag just har berättat om det.

Varför berättar jag då det här? Bara för att vara öppen mot er, mina läsare. Utan er, inget Portersteken, och jag tycker det är bäst att vara öppen mot er.

1 kommentar: