Uppsala Beer & Whisky Festival 2018

, , Inga kommentarer

Under helgen pågår Uppsala Beer & Whisky Festival och det börjar kännas riktigt trevligt att titta förbi. Jag bor förvisso nära men jag tycker det har blivit så pass bra att det för den ölintresserade är värt resan från Stockholm, Enköping, Gävle eller någon av alla andra ställen som ligger i närheten. Särskilt trevligt är det med alla mindre bryggerier som tar plats på mässan vilket ger stora möjligheter för upptäckande.

Uppsala Beer & Whisky Festival har hittat sin form och allting känns väldigt väloljat och smidigt. Logistiken fungerar bra och man har en bra utställarmix. Imorgon lördag finns även en del ölprovningar att gå på, under ledning av min bloggarkollega Jonas F från pilsner.nu vilket verkar vara en nyhet för i år.

Flera utställare känns igen från de tidigare åren men det finns också mycket nytt. För den som vill spana in det lokala finns Jackdaw och Brasstacks som även ställt ut tidigare, samt Uppsala Brygghus och helt nya Upp som är nya för i år. Jag har inte hunnit med alla men av det jag provat kan jag särskilt rekommendera Uppsala Brygghus DIPA. Bredvid Uppsala Brygghus har också Taps Beer Bar en egen monter där de säljer en hel del kul öl på fat. Väldigt värt att spana in!


De flesta ölutställarna står i den nedre hallen och där hittar man bland andra Sahlins Brygghus som utöver sina öl också har en sorbet gjord på socker, citron och deras Tripel. Jag är normalt inte så förtjust i sorbet utan föredrar alltid glass, men det här var riktigt gott. Kombinationen med just deras Tripel, som är en mycket kompetent öl, är förstås given och sitter riktigt bra.

Det är högst rekommenderat att svänga förbi Constant Companion som har en hel radda roliga öl, särskilt för den som gillar humligt och surt. Jag testade ett par olika öl från North Brewing som alla höll hög klass. Om man tycker det här med lagrad öl är kul kan man också gå tillbaka till den övre hallen och svänga förbi Wicked Wine som har ett par öl ur kvartetten Sierra Nevadas 30th Anniversary i sin monter. De är åtta år nu och visar tydliga lagringssmaker, vilket passar bäst in i deras Grand Cru.


Jag har sprungit runt på mässan i några timmar idag och känner att det finns mycket kvar att upptäcka när jag går dit igen imorogn.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar