Snabbrecensioner av mixlåda från Hopt.se/Saveur Bière

, , 2 kommentarer

Vi går raskt vidare med snabbrecensioner av öl från annat håll än Systembolaget och hoppar på en låda blandat från Hopt.se/Saveur-Bières sortiment. Här är det en mix av mestadels europeiska öl, med en hel del bryggerier som man sällan eller aldrig ens ser i Sverige. Estländsk suris, japansk belgare och fransk barley wine lägger sig bland de bästa i gruppen.


Följande öl är en mixlåda som plockats ut ur Hopt.se/Saveur Bières sortiment. Observera att Hopt.se/Saveur Bières ordnar med betalning av svensk alkoholskatt och övriga avgifter och som köpare behöver man alltså inte göra något mer vid beställning. Det totala priset korrigeras vid utcheckning i samband med att man väljer land. Priserna som anges nedan är de som visas på sidan och är alltså inte de slutgiltiga priserna.


[Namn]
[Land, volym, pris, alkoholhalt (stil)]
[Mitt omdöme]

Craig Allan Agent Provocateur
Frankrike/Belgien, 33 cl, €3,50, 6,5 % (Belgian ale)
Torr, med lätt fruktighet och en aning fenoliska drag. Stram beska i slutet och det tar några klunkar innan man blir vän med smaken, men sen är det gott om än en aning utmanande.

Tanker Red Rain
Estland, 37,5 cl, €5,70, 7 % (Sour/wild ale)
Fyllig syrlighet med vaga vinägertoner, drag av ek och lätt vinösa toner. Svarta vinbären ligger som en nyans snarare än att vara dominerande. Kul med en bärighet som inte tar över hela smaken.

Birra del Borgo KeTo Reporter
Italien, 33 cl, €3,60, 5,2 % (Porter)
Klassiska portersmaker med kakao, lite knäckebröd och bränt socker. En lätt humleton dyker upp i avslutningen men överlag en något alldaglig porter.

Mont Des Cats
Frankrike/Belgien, 33 cl, €3, 7,6 % (Belgian strong ale)
Lätt estrig med torkad frukt och lite knäckiga smaker. Något ung och lätt i karaktären men å andra sidan med en viss friskhet.

Hitachino Nest Extra High
Japan, 33 cl, €5, 8 % (Belgian strong ale)
Intressant fruktighet med lagringstoner och trätoner med en lätt vaniljton i avslutningen. Något enkel i övrigt kanske, men på det stora hela en intressant öl.

Mean Sardine Voragem
Portugal, 33 cl, €4, 7 % (Black IPA)
Fyllig, mjuk rostighet med lätta humletoner, men med en del lätta orenheter som stör helhetsintrycket. Synd på en i övrigt trevlig öl med fin maltighet.

Crew Republic X Imperial Red Ale
Tyskland, 33 cl, €2,81, 7,6 % (Imperial IPA)
Maltig med stor knäckighet men i stort sett ingen humle. Börjar bra men blir lite platt i smaken mot slutet.

Cromarty Man Overboard
Storbritannien, 33 cl, €3,23, 8,8 % (Imperial IPA)
Fin maltighet som i typisk brittisk anda har lite mer karaktär, och med mjuk fruktighet från humlen. Mycket behaglig karaktär men med något trött humle.

De Leckere Blauwe Bijl
Nederländerna, 50 cl, €3,25, 10 % (Barley wine)
Stor estrig fruktighet och dessutom med stora kolatoner, som en mix av barley wine och stark belgare. Ganska stor sötma, vilket passar in i smakerna. Gott!

La Débauche Slap A Banker
Frankrike, 33 cl, €4,70, 12 % (Barley wine)
Toner av smörkola, lite fruktig och blommig, drag av kåda och med en fint värmande alkoholton i avslutning, och trots allt detta finns det en fin stramhet. Kul och gott!

Basqueland Coco Chango
Spanien, 33 cl, €2,93, 9,5 % (Imperial porter)
Kraftigt rostad smak med toner av kaffe och bränt socker, och när smaklökarna acklimatiserat sig känner man mycket kakao och rostad kokos. Lite väl hårda rostade toner för min del kanske, men annars väldigt bra.

St Germain Page 24 Brandy Barrel Imperial Stout
Frankrike, 33 cl, €4, 9,5 % (Imperial stout)
Funkig och tydligt infekterad. Verkar vara en god stout bakom det med ganska kraftiga brandytoner och en hel del ek, men det överskuggas av funkigheten som inte alls passar in.

2 kommentarer:

  1. Vad går frakten på för en sån där låda?

    SvaraRadera
  2. Och hur mycket blev det i alkoholskatt, givet att det var ganska starka sorter?

    SvaraRadera