Snabbrecensioner av blandade öl från Amager, Ölsnedkeren, Caleidoskope, Flying Couch och Harpoon

, , Inga kommentarer

Fler snabbrecensioner av lite blandade öl. Den här gången är det starkt fokus på Danmark och på humliga öl, men en amerikan och ett par surisar har också smugit in. Här testas bland annat öl från klassiska Amager och nya Caleidoskope, och så hittar jag en riktigt folklig NEDIPA.


Amager Lardy Dardy Hazy Session IPA
Lokalt sortiment, 35008, Danmark, 44 cl (burk), 44,90 kr*, 4,5 % (Session IPA)
Blekt grumlig men med en hel del västkustvibbar i en ganska skön mix med New England-stilen. Såväl beska som citrustoner som blandar upp med det mer juiciga. Frisk smak som slår tungt för sin viktklass.

Amager Kilo The King of Cuddles
Lokalt sortiment, 35597, Danmark, 44 cl (burk), 46,90 kr*, 5,8 % (IPA)
Även här hazy med lite inslag av västkust i form av citrustoner, men mer som en accent än som en motvikt. Dessutom lite mer tyngd i kroppen.

Amager Batch #1000
Lokalt sortiment, 31045, Danmark, 44 cl (burk), 49,90 kr*, 6,5 % (IPA)
Något så ovanligt som en helt klar IPA. Yay! Grapefrukt, tropisk frukt och citrustoner ligger som en tät matta men bakom den finns också lite kakiga malttoner. Mycket citrusskal i beskan. 

Amager Batch #2000
Lokalt sortiment, 35841, Danmark, 44 cl (burk), 50,90 kr*, 7 % (IPA)
Även denna helt klar och i samma stil som Batch #1000. De mest framträdande tonerna är även här grapefrukt, tropisk frukt och citrus men med lite annan balans mellan de olika nyanserna. Det är mer tryck i smakerna samtidigt som helhetsintrycket är renare och mer fokuserat. Fin, bra beska. Bästa IPAn jag provat på länge!


Ölsnedkeren Bärbergär
Lokalt sortiment, 36061, Danmark, 44 cl (burk), 44,90 kr*, 4,5 % (Berliner weisse)
Frisk smak med mjuk syrlighet och tydliga, rena inslag av svart vinbär och passionsfrukt. Inte alls uppumpad med bär utan frisk och fin. Lite yoghurttoner i eftersmaken.

Ölsnedkeren Som Dug For Solen
Kommande i lokalt sortiment, Danmark, 44 cl (burk), 4,5 % (Berliner weisse)
Fruktig ansats med tydlig ton av mango men den hinner inte långt innan vaniljen kommer in och tar över. Ganska mycket spår i smaken från bakteriekulturerna vilket inte alls går ihop med frukten här. Med en renare smak och lite försiktigare användning av vanilj hade det nog kunnat bli väldigt intressant men detta faller innan målsnöret.

Ölsnedkeren Stjernedans
Kommande i lokalt sortiment, Danmark, 44 cl (burk), 6 % (IPA)
Grumlig med fruktig smak, även något grumligt i smaken med ofokuserad, övermogen fruktighet. Lite salmiaktoner. Rejält sediment i botten, kommer ut stora bitar när jag sköljer ur burken. Inte helt lyckat.

Ölsnedkeren Tidligt og Silde IPA
Lokalt sortiment, 36100, Danmark, 44 cl (burk), 52,90 kr*, 6,3 % (IPA)
Oväntat mild smak med rund fruktighet, lite gröna toner, NEIPA-stilens typiskt luddiga maltsmak och en mild beska. Inom standardavvikelsen för en typiska NEIPA helt enkelt.


Ölsnedkeren Karl Smart NE-IPA
Lokalt sortiment, 35310, Danmark, 44 cl (burk), 48,90 kr*, 6,7 % (IPA)
Återigen en ganska mild smak, inget vidare tryck i smaken. Mjukt fruktigt, inte så mycket substans i maltigheten och med väldigt mild beska.

Caleidoskope Harlekinetic Colors
Kommande i lokalt sortiment, Danmark, 44 cl (burk), 7 % (NEIPA)
Lätt fruktig med tropiska toner, lite kaktoner och en touch av salmiak. En aning slätstruket. 

Flying Couch Wireless Water DIPA
Lokalt sortiment, 35309, Danmark, 33 cl (burk), 45,90 kr*, 8 % (Imperial/dubbel IPA)
Stor men slank fruktighet med mycket toner av melon. I princip ingen beska alls bakom och försiktiga malttoner därtill, men med lite alkoholvärme. Nästan som en fruktcocktail, på gott och ont.

Harpoon Big League
Fast sortiment, 1036, USA, 35,5 cl (burk), 26,90 kr*, 7,5 % (Imperial/dubbel IPA)
Kraftigt disig snarare än ogenomträngligt grumlig. Fet frukt i doften men ganska försiktig fruktighet i smaken. Frukten drar åt det tropiska och lirar ihop med en lätt alkoholvärme. Rund smak med mycket låg beska. Lite folklig så att säga, här finns ingenting som skaver men inte heller så mycket personlighet.


*Exkl pant

0 kommentarer:

Skicka en kommentar