Besök på Cantillon - fotospecial

, , 6 kommentarer
Att besöka Cantillon var ett självklart inslag i vår Brysselweekend, trots att jag redan varit där en gång förut. Bara att få vandra runt där inne och känna atmosfären var helt klart värt de sex euro som den självguidade rundvandringen nu kostar. Sen passade jag förstås på att prova några av deras öl i baren samt köpa med mig några öl hem, samt två provsmakningsglas, en ost gjord med deras gueuze samt en poster. De två ölen jag drack där var deras Faro, som endast finns att smaka där och på Moeder Lambic Fontainas, samt en oblandad ung lambic. Ölen som jag köpte med mig hem var inga mindre än Mamouche 2011 som är smaksatt med fläder, FouFone 2011 som är gjord med aprikoser, Lou Pepe Gueuze 2008, den vanliga Gueuzen samt en liten flaska Iris.

Förra gången jag var på Cantillon så uppdagade jag att min dåvarande kamera hade gått sönder. Den här gången fungerade kameran och fick gå varm, så här kommer lite bilder som jag hoppas kan förmedla lite av den fantastiska atmosfären där.

6 kommentarer:

 1. Vad är det för flaska på den fjärde bilden nerifrån?

  SvaraRadera
 2. Jag vet faktiskt inte säkert, men det lär väl vara någon ny öl i JeanChris-serien. Den stod som ensam flaska inne vid flasktappningsanläggningen så det kan ju vara så att Cantillon fått den som en gåva.

  SvaraRadera
 3. Trevliga bilder. Vad tyckte du om Faro? Det är en rackare som jag ännu inte fått förmånen att dricka.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte den var rätt sjyst, inte alltför söt utan bara lagom för att balansera lite av syran. Gissar att den smakar olika lite varje gång beroende på hur lambicen de blandar den på smakar.

  SvaraRadera
 5. Härligt, jag kommer nog besöka bryggeriet om mindre än en månad. Nu fick man lite inspiration :)

  SvaraRadera
 6. Flaskan på bilden är en ny öl i JeanChris serien som heter Nomad. Bryggeriet har tydligen tappat 1200 liter på flaska och den kommer att vara tillgänglig nu i mitten av september.

  Jag hittade denna blogg
  http://miorgemihoublon.blogspot.com/

  SvaraRadera