Live från mässan, fredagen

, , 1 kommentar
På tåget till Stockholm:
Då var man på väg mot Stockholm igen efter att ha vilat upp sig och laddat batterierna i hemma i Uppsala efter gårdagen. Idag har jag lite mer tid ute på golvet då jag slipper springa runt och förbereda inför ölbloggarträffen. Idag blir mitt första fredagsbesök någonsin på SBWF. Igår var det alldeles lagom mycket folk medan min erfarenhet av lördagar är att man nästan behöver vässa armbågarna. Hur blir det idag?

15.19
Inne! Lugna gatan än så länge men det fylls på med folk hela tiden. Nu är frågan, vem ska man prata med och vad ska man prova?

16.49
Körde just en IPA-session hos Brill. Final Frontier toppade klart, men det är då ingen brist på bra öl i deras monter. Provade även två nya varianter på Innis&Gunn tidigare,Spiced Rum och Mackmyra. Inga favoritöl men det bästa de har gjort hittils tycker jag.

17.41
En observation: De montrar som har öl som jag gillar tenderar att ha män som serverar. De montrar som ha20.45r öl som har öl som jag helst
inte dricker frivilligt tenderar att ha unga kvinnor som serverar. Tur att man har en flickvän så man slipper lockas in i fördärvet.

18.26
Tillbaka hos danskarna och provar igenom Raasteds uppställning. Missa inte den här montern, hög lägsta nivå och mycket som inte syns i Sverige annars.

20.50
Missa inte Taste Experience! Längst ner i hallen finns en monter som förutom grym sushi även har öl ftån japanska bryggeriet Hitachino Nest. Dessa finns alltså inte i vanliga ölhallen (vad jag har sett). Jag har alltså svårt för fiskrätter överlag i vanliga fall men tyckte att deras sushi var riktigt god. Lite av en ögonöppnare för min egen del faktiskt.

På tåget tillbaka till Uppsala:
Andra och sista dagen som besökare avklarad. Minst lika intressant dag som igår och som vanligt på SBWF önskar man att man kunde gå ännu fler dagar och att all öl var alkoholfri så att man kunde prova allt utan att få den, åtminstone i det här fallet, jobbiga berusningen. Inte helt oväntat nådde jag inte allt jag ville idag men så är det ju alltid. Det har ändå varit en givande dag som tillsammans med gårdagen har gett material till några inlägg som jag hoppas ska bli intressanta.

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen på mässan Johan. Sprang på dig uppe i sake-hörnan och då tipsade du om To Öl Final Frontier och Grassroot/Cigar Citys Neither. Neither var nog mässans bästa öl tätt följt av Final Frontier. Lysande tips!

    SvaraRadera