Improviserad dhal kittlar dödsskönt med Hoptimizer

, , 1 kommentar
Indiskt är något av ett bortglömt kapitel i min egen matlagningshistoria. Förutom några korma och kikärtsröror back in the days så har jag lagat väldigt lite indisk mat i mina dagar. När jag var ute och åt på en indisk restaurang i Uppsala för två veckor sen blev jag dock inspirerad att försöka lära mig lite indisk matlagning då de olika kryddningarna och de goda vegetariska rätterna tilltalar mig. Ikväll gjorde jag slag i saken och improviserade ihop lite dhal, dvs en kryddig linsgryta. Det blev inte perfekt, men inte heller så pjåkigt för att vara ett första, improviserat försök. Jag ska nog besöka någon orientalbutik för att se om man kan hitta lite mer spännande kryddor att använda nästa gång.

Jag åt min dhal rakt upp och ner med en bit pitabröd samt drack en Hoptimizer från Black Rooster till det. Namnet tycker jag tyder på en DIPA, men det är i själva verket en ganska så snäll IPA på modesta 6,5% som är humlad med bland annat Cascade. Väldigt mörk för en IPA dock, med sin mörkt gyllenbruna färg. Den söta malten mötte upp linserna och kryddorna perfekt för att sedan låta den snällt fruktiga, citrusiga och ganska kryddiga humlen leka med lite ljusare kryddorna i min dhal. En enkel och superb kombination i mitt tycke, en av de trevligare jag lyckats med på länge faktiskt.

1 kommentar:

  1. IPA och indiskt är ju finfint tillsammans! Kul att du gett dig på indisk veggo mat, mer sånt :)

    SvaraRadera