Tysk öl till italiensk mat i Danmark

, , Inga kommentarer
Tyckte ni inte att rubriken var internationell nog? Dåså, jag har även druckit dansk öl i amerikansk stil till svensk mat idag. Nämligen Det Lille Bryggeri India Pale Ale till fläskfilemedaljonger i gräddsås och potatisgratäng. Inte så dumt. Behövdes verkligen något med lite tryck i för att skära igenom all grädde i den rätten.

Hursomhelst, det rubriken syftar på är middagen i fredags. Jag var nere hos min flickvän i Odense och vi hade bjudit över några gemensamma vänner på ölprovning och middag. Ja, hon har ju blivit omvänd till finölsälskare efter Brysselresan. Lite lätt på gefühl sådär så slängde hon ihop en middag med färsk pasta och kycklingfiléer fyllda med röd pesto, inlindade i kalkonbacon som gavs lite stekyta innan de kokades i en sky av hönsbuljong, rödvin och creme fraiche. Ölprovningen sträckte sig över hela kvällen i princip och just under maten hade vi kommit till Schneider Aventinus som ju är en fantastisk öl i sig. Till den här rätten började det slå lite gnistor faktiskt. Sötsurt och lätt kryddigt i både öl och mat gav en otroligt fin smakharmoni. Men det förstås, hur kan tysk öl till något med bacon gå fel?

Något som min flickväns familj överlag verkar lite förtjusta i är att göra sallad med melon i. Jag tyckte det verkade konstigt första gången jag åt det, men det funkar verkligen. Grönsallad, någon orange melon av för mig okänt slag och lite solroskärnor hade hon slängt ihop den här gången. Enkelt, men så gott till. Ett tips att prova!

Vi hade även Grassroots Neither med på provningen. Fy tusan vilken öl säger jag bara, igen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar