Finsk ölapp utmanar Untappd om svenska ölnördars sociala gunst

, , Inga kommentarer
Den finska ölappen Pint Please har nu introducerats i Sverige. Liksom det populära Untappd är det en ölinriktad social app där man kan betygsätta och "checka in" de öl man dricker och dela det med sina kompisar. Huruvida det har en chans att utmana Untappd återstår att se men det är med bättre och snyggare användargränssnitt och bättre funktioner för att få lokala pubrekommendationer man försöker locka över användarna.

Vid en första titt är funktionerna lika de som finns i Untappd. Man checkar in och betygsätter öl på en enkel skala, får olika typer av achievements och delar info om vad man dricker just nu. Men åtminstone för mig som sällan använder den här typen av appar känns det som Pint Please lyckats bättre med användargränssnittet och med designen överlag.

Dessutom finns en bra funktion för att hitta pubar i närheten av där man är, även om urvalet kanske är lite väl inkluderande för den som letar efter bra öl. Åtminstone om man ser till vilka pubar som är inlagda här i Uppsala.

Öldatabasen är inte heller fullt utvecklad än, men det är å andra sidan enkelt att lägga in nya öl och därmed lär väl också databasen växa i takt med användarskaran. Vill man importera sina ratings från andra sidor eller appar är det åtminstone för stunden möjligt att göra det om man har dem i CSV-format, Excellista eller något annat vanligt format för den typen av data. Dock går det inte att göra själv i appen, utan man får skicka filen till appens grundare så fixar de det åt en.

Det här är en form av social media och precis som all annan social media bygger det mycket på dess användare. Ju fler som använder det, desto bättre, i och med att en stor del av användarupplevelsen bygger på att interagera med andra användare samt deras bidrag till databasen. Där ligger Pint Please fortfarande långt efter Untappd och det är där som Akilleshälen ligger. Som app sett är den nog bättre, men användarbasen är inte lika bra. Än så länge. Börjar de få in fler användare kan det däremot bli en seriös utmanare.

(Pint Please finns till både Android och iOS.)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar