Hummervecka med härlig öl på Vassa Eggen

, , Inga kommentarer
Hummertacos och asian style crab cakes

Om två veckor börjar Vassa Eggens hummervecka då det är skaldjur för hela slanten på en tillfällig meny. Det fina i kråksången är att de också har lite passande öl (och några särskilt framtagna cocktails), så även ölälskaren kan komma in på lite gott hummerkrubb utan att behöva göra avkall på sin dryckespreferens. Jag var förbi idag på en smygtitt på några av rätterna som dyker upp under hummerveckan som pågår 13-17 oktober.


Hur låter det med en lagomt köttig hummertacosmed friska och kryddiga tillbehör, med en touch koriander som är pricken över i? Eller kanske lite stekt kamchatkakrabba med aioli och grillad levain?  Det är två av rätterna på Lobster Shack, det vill säga hummerveckan på Vassa Eggen.

Kamchatkakrabba med vitlök och timjan, aioli, citron samt grillad levain
-De flesta har nog en traditionell bild av hummer som dyr mat, som serveras tillsammans med champagne. När vi tänker på maträtter som innehåller havets läckerheter, som hummer och andra skaldjur, vill vi ändra på den traditionella bilden. Det blir något helt annat än skumpa och skaldjursplatå. På Vassa Eggen betyder Lobster Shack fest, och vi kommer att servera skaldjuren tillsammans med amerikansk öl till schysta priser, säger Vassa Eggens krögare Christian Olsson.

Just under den här smygtitten på menyn blev det inte amerikansk öl utan en dansk belgare till maten. To Öl Cloud 9 Wit visade sig inte helt oväntat fungera riktigt bra till skaldjuren, särskilt till de asiatiska crab cakes som serverades i ett blad isbergssallad. Med både krisp och tuggmotstånd var det passande med en kraftigare wit till.

Hummerspaghetti med tomat, schalottenlök och dragon
Till den rätt kryddiga hummerpastan hade det däremot kanske behövts något lite kraftigare från ölmenyn, men det kommer det också att finnas. Eller så kanske man vill köra lite amerikanskt och ta någon av de cocktails som tagits fram för Lobster Shack, bland annat lite spännande varianter på Old Fashioned och Jack & Cola. På tal om USA så är också hummern därifrån, närmare bestämt från Maine i New England som är välkänt för sina skaldjur. Humrarna kommer till Sverige och Vassa Eggen levande och tillagas på plats i restaurangen. Att valet föll just på dessa snarare än svenska humrar handlar om att hålla ner priset till kund.

Så är du sugen på lite skaldjur med bra öl till under vecka 42 är det bara att leta sig till Vassa Eggen och sätta klorna i något gott.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar