Blandade smånyheter XXIX

, , Inga kommentarer

Festivalglas, krogstängning, öljobb och norska lagändringar är några av smånyheterna som sammanställts den här gången. Och så smög det sig in lite chipsförsäljningssiffror också, som nästan har med öl att göra.

Glasen till årets Stockholm Beer & Whisky Festival har anlänt. Hur de kommer se ut ser ni på bilden ovan.



Den uppskattade ölkrogen Pipes of Scotland i Uppsala stänger. Sista dagen blir söndagen den 27:e september.



De norska reglerna för alkoholreglerna har varit mycket tuffa. Så pass att bryggerier inte har kunnat lägga ut information om vilka öl de har på sin hemsida och ölfestivaler har inte fått presentera vilka bryggerier som ska delta. Nu är en lagändring som luckrar upp lagen något äntligen klubbad och förändringarna träder i kraft den 1 november.



Är man sugen på ett jobb i ölbranschen och har erfarenhet av mikrobiologiskt labbarbete kan man söka jobb hos S:t Eriks som just nu är på jakt efter en ny laboratorieassistent.



Chipstillverkaren Estrella rapporterar att deras försäljningstoppar sammanfaller med svenska fotbollslandslagets matchdagar. Den dagen de sålde allra mest chips de senaste åren var den dagen då landslaget spelade playoff mot Portugal i senaste VM-kvalet. Det har inte så mycket med öl att göra kanske, men det får en ju att undra om man skulle kunna se liknande toppar i ölförsäljningen om man fick tillgång till försäljningsstatistik på dygnsnivå från Systembolaget.



Eskilstuna Ölkultur har gjort en ordentlig satsning på sin medlemspub över sommaren. När de nästa fredag (11/9) öppnar igen efter sommaruppehållet presenterar de ny inredning, nytt kök, ny webb och givetvis nya öl. Dessutom är det premiär för Anna Jerdéns nya bok om Eskilstuna Ölkultur.



Jackdaw och Alvinne kommer att brygga en öl tillsammans hos Jackdaw i Ströby utanför Uppsala. Bryggdagen blir lördag nästa vecka (12/9). I samband med samarbetet har Jackdaw också importerat lite av Alvinnes öl och har även fått möjlighet att exportera sina öl till Belgien.



Den kassa sommaren var bra för hjortronen och nu är en ny batch av Cantillons hjortronlambic Soleil de Minuit, som görs särskilt för Akkurat, på gång. Bären blandades med lambic för några veckor sedan och beräknas behöva omkring ett halvår. Premiär för den nya batchen lär med andra ord bli någon gång under våren 2016.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar