Öltips till Stockholm Beer & Whisky Festival

, , Inga kommentarer

Efter en första dag på Stockholm Beer & Whisky Festival är det dags att dela med sig av lite öltips för er som ska dit i dagarna. Här är mina favoriter från gårdagens provande.

Nynäshamns monter ligger nära till om man kommer in på mässan via huvudingången och de har också en riktigt bra öl att starta besöket med, i form av sitt samarbetsöl med Magic Rock. Viksten Vienna är en lättare men ändå smakrik och riktigt välbalanserad lager med bara tyska ingredienser. 4,2 % och lysande bra start på festligheterna.

Mittemot ligger som vanligt Brills monter och som vanligt är den fylld av godsaker. Mycket här är nog redan känt av dig som läser, men jag kan särskilt tipsa om att testa lite svenska surisar från Tempel Brygghus och så Brill-Marcs bröllopsöl som gjorts av Omnipollo. En söt imperial stout med bland annat kanel och kokos som har alldeles lagom mycket kryddiga smaker. Smarrigt var ordet! 

Hos CASK är det ett helt gäng skapelser från Garage Project som sticker ut och riktigt gott är det också. Fråga vad som finns och välj det du tycker låter spännande. Allt är bra, och de humledrivna ölen är förvånansvärt pigga med tanke på att de åkt hit från Nya Zeeland. En riktigt, riktigt pigg IPA hittar man annars hos S:t Eriks som har fått med sig sin nya Capital IPA. Mycket mer humle än i deras vanliga IPA. Grymt gott!

Sugen på mer surt? Brooklyn har en kettle sour som egentligen inte ska släppas utan bara är grundölet till en bärsuris som ska släppas under 2016, men som är klart rolig. STHLM Brewing å sin sida har en gose brygd med kantareller och sjögräs, men som (tur är?) inte smakar så mycket av de extra ingredienserna utan bjuder på fin sälta och härlig syra.

Greatbrands, som i år har sin monter bredvid den stora OT/BA-montern (och en ren Oskar Blues-monter på sin vanliga plats), har fått in en trio öl från brittiska Atom. Det som är riktigt kul där är deras kamomillöl som klart kan rekommenderas om man vill ha något lite annorlunda. Lite annorlunda är också Coppersmiths nya wit som är kryddad med lime och limeolja. Jag var lite skeptisk då jag provat några öl med limeolja som inte smakat av något annat än just limeolja då det har en tendens att ta över, men här är det precis rätt mängd. Mycket snygg öl!

Och till sist slår jag ett slag för Bevogs nya Rudeen Black IPA, som man hittar hos AST Wines. Med det avslutar jag det här och ger mig ut mot en till dag på mässan.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar