Brewdog släpper alla recept i hembryggarskala

, , Inga kommentarer
Brewdog har just gjort något smått unikt - de har släppt recept över alla sina egna öl, omgjorda till hembryggarproportioner. Det tar inte slut där heller. Man får nämligen ta del av dem helt gratis. Det är bara att gå in på deras webbsida och ladda ner receptsamlingen i PDF-format. Hur man än vrider och vänder på det tycker jag det här är en väldigt snygg gest mot hembryggarvärlden såväl som mot bryggeriets fans.

Själva receptsamlingen med 215 recept finns att ladda ner helt gratis på https://www.brewdog.com/diydog. I den finns även en kortare introduktion till hembryggning och till varje recept finns en introduktion till ölet, tips till att lyckas med den specifika bryggningen och matförslag som passar ölet. 

Kollar man på Ratebeer så finns det visserligen 322 öl registrerade under Brewdog men det är gissningsvis en hel hög samarbetsbrygder gjorda hos andra bryggerier och olika varianter på fatlagringar som de uteslutit. För hembryggare och Brewdogfans är det här ändå en riktig guldgruva. Även om man inte brygger hemma kan man förstås ha intresse av att kolla upp till exempel vilka maltsorter som använts i en viss öl.

Brewdog blir ofta anklagade för att göra saker med en baktanke om publicitet. Ärligt talat känns det inte som det är riktigt fallet här. Oavsett om det finns en baktanke eller inte kan jag bara tycka att det är en väldigt snygg gärning att helt gratis dela med sig av sina recept till hembryggande fans. Även för de som inte vill försöka sig på att klona deras öl kan det vara till hjälp att se med vilka recept en del kommersiella öl som man smakat, och i några fall har enkel tillgång till, är bryggda efter.

Faktiskt bland de bästa enskilda gärningar Brewdog har gjort i mitt tycke. Två tummar upp!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar