Samuel Adams Utopias till Systembolaget

, , 2 kommentarer
Tidigare kunde jag rapportera att Drie Fonteinen Hommage dyker upp på Systembolaget under våren. Nu kan det också avslöjas att den legendariska Samuel Adams Utopias kommer dyka upp i samma webblansering.

Utopias är en smått legendarisk öl som länge höll rekordet för världens starkaste öl, och ännu längre som världens starkaste öl som inte frysdestillerats. På 27 % är det en mäktig, men god, historia sprängfylld av russinsmaker. Smakmässigt ligger den mycket nära en likör. Åtminstone var smakläget så när jag provade för en sisådär 5-6 år sen, vilket också är enda gången jag provat den.

Det är inte bara alkoholhalten som är stor när det kommer till Utopias. När den släpps i en webblansering på Systembolaget torsdagen den 10:e mars (kom ihåg att datum för SB-släpp alltid är lite preliminära) kommer en flaska om 72 cl gå loss på mastiga 1559 kr. Det motsvarar 21,65 kr per centiliter. Dyra droppar alltså. Det ska dock noteras att den ligger på ungefär den prisnivån även i USA.

Om inte annat är det något av ett samlarobjekt och en perfekt öl för någon som sätter stor prestige på sin ölsamling.

Den stora listan över kommande öl är förstås uppdaterad med det här släppet men också med mycket annat.

2 kommentarer:

  1. Hur fungerar det när man konsumerar en sådan här öl? Går det att öppna och ta lite och försluta för att sedan ta mer vid ett annat tillfälle. Alltså som en avec.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man behöver inte tömma flaskan vid ett och samma tillfälle :)

      Radera