Ölrecension: Poppels West Coast IPA

, , 2 kommentarer

1 juni släpps ett gäng nya öl i Systembolagets fasta sortiment. En av dem är nya West Coast IPA från Poppels, som liksom alla andra öl från det bryggeriet är ekologisk. Det här är en bra tolkning av stilen som direkt går in som ett toppval när man är ute efter något som både är ekologiskt och humligt. Och ärligt talat är det ett väldigt bra val även när man jämför med alla öl på bolaget som inte är ekologiska.

Just som de svenska bryggerierna är i full fart med att hoppa på grummeltrenden från New England har alltså Systembolaget berett plats åt en västkust-IPA i fasta sortimentet. Nog för att jag inte är helt övertygad om grumlighetens överdådighet, men det belyser hur Systembolaget kan ha lite svårt att hänga med i svängarna ibland. Nåväl, Poppels gav sig på att brygga en ekologisk västkust-IPA och har gjort det med bravur. 

Ölet är vackert gyllene med ett fint skum. I doften finns toner av honung men framförallt massor av humlig fruktighet. Mosaic är den centrala spelaren här och den har bidragit med sina fruktiga kvaliteter, som drar åt blåbär och melon, utan att det blivit några större inslag åt dieselhållet. 

Bakom de tonerna finns en matta av exotisk frukt och lätta toner av tallbarr. En lätt sötma lyftar fruktigheten innan smaken rundas av i en ganska mild beska. Lättdrucket och väldigt pang på godsakerna, utan krusiduller. En IPA som är väldigt lätt att uppskatta.


2 kommentarer:

  1. Hej Johan !
    Varför inget betyg denna gång ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett betyg (4,1). Syns det inte för dig?

      Radera