Tips till Mikkeller Beer Celebration Copenhagen

, , Inga kommentarer
Imorgon drar årets upplaga av Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, tidigare känt under namnet Copenhagen Beer Celebration, igång och eftersom öllistan återigen är oöverstigligt stor kommer här lite tips på öl att sikta in sig på.

För det första, passa på att njuta av god öl, gott snack och trevligt häng. Är det långa köer till en öl du ville prova? Prova något annat så länge istället. Att stå och köa är tråkigt och bortkastad tid i min mening. Chansen är att det är betydligt kortare, eller ingen, kö lite senare. Visst finns också risken att ölen tar slut, men det är ju ändå bara öl. Om du tänker efter, är du där för att pricka av så många öl som möjligt eller att ha så kul som möjligt?

Hallen som MBCC hålls i nuförtiden har ett riktigt hårt golv, så det är extra skönt att ha på sig skor och strumpor som är sköna att stå i länge. Dina fötter kommer att tacka dig (och mig).

Nåväl, öltips vill ni ha, och öltips ska ni få. The Veil och Oxbow är två väldigt spännande bryggerier som är värda att spana in. Manchesterbryggeriet Cloudwater har på kort tid seglat upp som ett av Englands hetaste bryggerier och lär också vara värda ett par provsmak.

Stones lista ser vid en första anblick inte så spännande ut för en svensk som är van att se ganska mycket av ölen på Systembolaget, men tittar man noggrannare ser man att de har med sig två lagrade öl. Dels Double Bastard Ale från 2006 och dels Imperial Russian Stout från 2005. Särskilt bastarden känns väldigt spännande.

Är man sugen på humligt kan man, oavsett pass, med fördel vända sig till Other Half som bara kommer att servera en massa olika IPA av olika styrkor. Även Lord Hobo går in tungt på IPA-fronten och båda bryggerierna är välkända för att kunna hantera sin humle. I humlesammanhanget får man såklart också nämna Cellarmaker, även om de "bara" har en IPA per pass.

Till sist skulle jag definitivt passa på att svänga förbi Cigar City som har flera gottigheter med sig, där Marshal Zhukov's Penultimate Push på förhand ser ut som den allra smarrigaste.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar