Dagens fångst

, , Inga kommentarer
Ja, som alla säkert redan vet så släpptes fem öl på Systembolaget öl. Jag hade föreläsningar fram till halv fem och var lite orolig att Brooklyn Black Chocolate Stout skulle hinna ta slut innan jag hann till Systembolaget, men som tur var fanns det fortfarande ett gäng flaskor kvar på hyllan. Oron var dock helt befogad, för när jag nu kikar in på lagersaldot är den slutsåld på centrala bolaget i Uppsala. Det är ju inte särskilt konstigt att det går åt när det finns så pass bra (och stark) öl för under tjugolappen. Mycket bang for your back så att säga.

Jag plockade på mig tolv flaskor och tänkte väl lagra sådär 5-6 stycken och drick upp resten under våren. Förutom Brooklyn blev det två vardera av Three Philosophers och de bägge Achelölen. Just Achel är det enda Trappistbryggeri som jag ännu inte druckit någon öl från, trots att de inte är jättesvåra att få tag på. Three Philosophers har jag velat prova länge, så det var också ett självklart köp. Tanken är väl att pröva en av vardera nu och lägga undan den andra flaskan av varje för lagring. SN Celebration hoppade jag faktiskt över helt. Drack den på fat i mitten av december och blev då lite halvbesviken på denna årgång och kände helt enkelt att det inte var något jag ville lägga mer pengar på nu.

Hela kalaset gick på över 500 kr, och två till intressanta släpp i februari så det är väl tur att jag verkar kunna hoppa över att köpa kurslitteraturen i den enda nya kursen efter jul. Tur att man kan prioritera!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar