Ny ölserie på gång - Beer amongst the Belgians med Tim Webb

, , 4 kommentarer
Serien Brew Masters, om Sam Calagione och hans bryggeri Dogfish Head, har precis börjat sändas på svenska Discovery. Det är förstås bara bra att bra öl får uppmärksamhet och det kan säkert bli fröet till många ny ölälskare. Personligen tyckte jag dock att det kändes väldigt amerikanskt och Discoveryfierat, även om det fortfarande var sevärt. Nu är det dock en annan ölserie på gång, som verkar vara mycket mer i min stil: Beer amongst the Belgians, med Tim Webb som skrivit en hel del böcker om belgisk öl, bland annat Good Beer Guide Belgium. Det finns ett rätt långt promoklipp att kika på och det verkar ju riktigt lovande. I promon får man bland annat en väldigt lång del från vårt mest älskade lambicbryggeri, Cantillon, med en ganska lång intervju med Jean Van Roy. Kolla in den, riktigt sevärt! Det känns riktigt lovande tycker jag. Det hela ska mynna ut i en serie med sex avsnitt, men var och när den ska sändas vet jag inte riktigt, så håll ögonen öppna.

Förresten, om någon vet namnet på låten som spelas mellan 1.10 och 3.00 i klippet, let me know. Jag är en hårdrockskille men den låten var riktigt skön och jag skulle vilja få tag på den.

4 kommentarer:

 1. Låten i fråga är Daniel Chapel - La Rupture
  tagen från skivan Naturel. Går att lyssna på här: http://cultureload.net/details/6504

  SvaraRadera
 2. Jag letade i och för sig inte så noga men vet man vilken kanal och ungefär när den här serien skall visas?

  Det du länkade till var riktigt bra och informativt och skoj med Cantillon som jag besökte i somras.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 3. Nej, det verkar som att de fortfarande letar efter ett TV-bolag att skriva kontrakt med. Bara att hålla tummarna för att de hittar något snart :)

  SvaraRadera