Kloss

, , Inga kommentarer
När jag fyllde år tidigare i veckan så var jag ut och lunchade med flickvännen och som födelsedagsbarn fick jag fria händer att välja ställe att käka på. Jag drog till med Kopparhatten eftersom jag var rätt säker på att de fortfarande hade Kloss på lager, och visst visade de sig ha det.

Kloss är en öl som är framtagen av Peter Carlsson & Blå Grodorna, från början i samarbete med Monk's i Stockholm men denna version är bryggd hos De Molen som ju har lite större kapacitet. Den är främst tänkt att serveras på deras spelningar men har också letat sig till ett fåtal krogar i Falun som ju är bandets hemmaplan. Peter Carlsson kommer från Grycksbo som är en by en mil utanför Falun och kloss är tydligen Grycksbodialekt för såväl ett korpulent fruntimmer som att man är väldigt berusad.

Hur var ölet då? Jodå, mycket trevligt faktiskt. På flaskan står det bara "ljus ale" men det har de själva sagt att det är en liten tryckmiss då det i själva verket är en IPA, om än i den lättare delen av IPA-skalan med sina 5 %. Den hade en relativt lätt kropp med en liten sötma och ovanpå det låg en mycket härlig tropiskt fruktig humlighet, särskilt mango. Perfekt öl till Kopparhattens lunchbuffé en solig sommardag på deras mysiga uteservering vid Faluån.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar