Slut på mitt-i-månaden-släpp

, , 11 kommentarer
Imorgon är det dags för lite nya öl på Systembolaget igen efter torkan i juli, men det är också ett släpp som markerar slutet på mitt-i-månaden-släppen. Systembolaget har nämligen valt att lägga de exklusiva lanseringarna, alltså de som bara kommer på hylla till vinkällarbutikerna (men kan beställas till övriga butiker), tillsammans med de övriga släppen i början av månaden istället för i mitten av månaden.

Personligen tycker jag att det här är en smärre försämring. Om man av någon anledning inte kan gå på Systembolaget i början av månaden så riskerar man att missa två släpp istället för ett. Dessutom gräver det större hål i plånkan i början av månaden. Ingen katastrofförändring men likväl en försämring, och det är ju aldrig av godo.

11 kommentarer:

 1. För egen del spelar det inte någon större roll om allt kommer i början av mån eller om man delar upp det. Det viktigaste är att det kommer bra öl :). Upplever det alltså inte som en försämring.

  SvaraRadera
 2. Tycker snarare det är en positiv förändring. Det här med specialsläpp på endast 3 butiker i Sverige är ju piss ändå, speciellt när man ser att ofta blir det horder av flaskor över i Malmö. Mer släpp i Uppsala således :)

  Att bara ha släpp en gång per månad gör ju också att man slipper stressa som en idiot till ett bolag för att få tag på en flaska av något gott. Nu kan man göra den resan (mentala och fysiska) en gång mindre per månad vilket bara är positivt.

  SvaraRadera
 3. Ingen större skillnad annat än att det blir jobbigare att släpa på alla ölen, bättre med två nyhetsdagar ur den aspekten.

  SvaraRadera
 4. Micke, det blir ju fortfarande släpp på bara de tre butikerna, bara att de kommer tillsammans med de andra grejerna i början av månaden istället för i mitten.

  SvaraRadera
 5. Ja jo det vet jag. Det där var väl mer en dåres uppmaning till cyberrymden i förhoppning att bolaget (eller monopolets upplösande) ändrar sina principer nån gång. At least får man drömma..

  SvaraRadera
 6. Jo, det är väl lite olika för var och en om det blir en förändring till det bättre eller sämre i och för sig.

  SvaraRadera
 7. Mycket sämre. Om du köar för att beställa så tar en del saker i släppet slut. Plus att man inte får beställa till andra bolag så jag får besöka två bolag på släppdagen och kommer bli för sen till vissa saker.

  SvaraRadera
 8. Tommy, Varför måste du besöka två bolag? Det räcker ju att besöka vilken bolagsbutik som helst för att beställa. Det stämmer att du inte får internleverera under första veckan av ett nyhetssläpp men det går ju alldeles utmärkt att beställa nyheter ändå ifrån Systembolagets varudepå, ifrån vilken bolagsbutik som helst. Dock gäller ju premissen endast 1 flaska per beställning på lanseringsdagen.

  -Hop Voltage

  SvaraRadera
 9. Jag tror att Tommy menar att han inte kan beställa till en annan butik än den han själv är i då han beställer. T ex så kanske han vill gå till en större butik som får in T5-nyheterna och därifrån beställa T7 till en mindre butik som ligger närmare där han bor.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Tommy och Johan, Jaha då fattar jag. Likväl har man ju upp till två veckor på sig att hämta ut en kundbeställning så om Tommy besöker en större butik på säljstartsdagen så kan han ju beställa T7 till den och hämta ut så sent som upp till två veckor senare.

  Men, jag förstår hur du tänker Tommy.

  - Hop Voltage

  SvaraRadera