Beer butt chicken revisited

, , 3 kommentarer
Att laga mat med öl är ju alltid kul och en av de visuellt roligaste maträtterna med öl som man kan laga lär ju vara beer butt chicken. Jag gjorde det förra sommaren och skrev om det här, inklusive recept. Just frasen beer butt chicken är faktiskt med i topplistan i statistiken över sökord som har lett in folk på bloggen från google, och när jag såg det nyligen så blev jag påmind om denna maträtt och tänkte göra den igen.

Jag gjorde precis som förra gången, bara att jag använde Abbot Ale istället för Bishops Finger. Man kan ju dock ta en tomburk och hälla i vilken öl man nu känner för, men det orkade jag inte riktigt med den här gången. Nästa gång ska jag dock pröva något roligare, kanske en Rodenbach Grand Cru? När kycklingen var klar så tog jag ölet som var kvar i burken och gjorde en sås på den, grädde, soja, lite örtkryddor och en skvätt vinäger för att neutralisera lite av beskan. Mycket gott!
Till detta drack jag en Bear Republic Racer 5 IPA som, trots att den kanske inte var särskilt färsk, satt alldeles utmärkt till det hela. Mat som är kul att laga blir också kul att äta, så detta rekommenderar jag starkt. Gör det gärna till någon middagsbjudning eller liknande, dina vänner har säkert aldrig sett något liknande.

Till slut bjuder jag på en bild på min 2-åriga systerson. De ska läras upp i tid!
Ja, det är bara vatten i flaskan...

3 kommentarer:

 1. Ah, detta har jag tänkt göra jättelänge, har bara väntat på rätt tillfälle. Kanske dags att göra slag i saken till helgen.

  SvaraRadera
 2. Damn, detta måste jag testa asap i stugan! Lite rök-flis, på med webern och sen njuta hela dagen lång. Tack för tipset :)

  /Micke

  SvaraRadera
 3. Ja, det ska ju helst göras i just en weber. Lägg kolen lite runt om så att det blir mer indirekt värme på kycklingen. Lär bli riktigt fint med rökflis också :)

  SvaraRadera