Lagringsexperiment: Samuel Smith Imperial Stout

, , Inga kommentarer
Igår kväll sändes konserten med The Big 4 på Ullevi live på SVT, vilket förstås satt riktigt fint för mig som gillar metal men inte kunde vara på plats på Ullevi. När det började bli dags för Metallica att äntra scenen kände jag att det var läge att springa ner i källaren och rota lite igen. Den här gången kom jag upp med en Samuel Smith Imperial Stout i näven. En kompis köpte den till mig i Danmark förra våren och den har legat i källaren sedan dess. Bäst före var satt till april 2011.

Enda gången jag druckit denna tidigare var i slutet av en provning i våras då jag tyckte att den var lite för tunn och syrlig för att vara mer än bara en bra öl. Hur gammal den flaskan var eller hur den förvarats vet jag inte, men gårdagens öl var betydligt godare. Det fanns en svag syrlig touch men den var bara trevlig och vägde upp sötman i ölet som hade en härligt lyxig smak av fin choklad med en skvätt portvin. Den ligger bara på 7 % och för en imperial stout så var den också på den tunnare sidan av fyllighetsspektrat men det funkade riktigt fint. Skillnaden mot ölen jag drack i våras var enorm, fast den gången var förstås smaklökarna lite slitna medan detta var gårdagens enda öl. Helt klart en öl värd att lägga ner i källaren tills den passerat datumet för bäst före.

PS. För den som missade livesändningen igår eller som helt enkelt vill njuta av det igen finns hela konserten att beskåda på SVT-play i en månad framåt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar