Sommarölen säljer bra

, , 3 kommentarer
Jag kan väl inte säga att jag varit särskilt delaktig i den stora försäljningen av sommaröl, men det är flera öl i sommarens tillfälliga sortiment som tagit slut helt. Jag var förbi bolaget idag och frågade personalen om några öl och det visade sig att Black Isle Yellowhammer, Brooklyn Summer Ale och Bocken I Paradiset helt enkelt tagit slut helt hos både depån och leverantören och inte verkar komma tillbaka något mer, så de flaskor som finns på hyllorna är troligen sommarens sista av dessa. Oppigårds Pale Summer Ale var tillfälligt slut hos leverantören och verkade inte komma tillbaka förrän början av augusti enligt deras information.

Uppenbarligen säljer alltså sommaralen väldigt bra. Positivt på sitt sätt förstås, men samtidigt vill man ju ha tillgång till de ölen hela sommaren, inte bara hälften av den. Sigtuna Summer IPA och St Eriks Sommar fanns fortfarande på hyllan så de tänkte jag inte på att fråga om.

Det verkar förresten också som att Cantillon Kriek har avnoterats från sortimentet på grund av större åtgång än vad de klarade av att leverera. Kanske var det något av en självuppfyllande profetia att många av oss trodde att de inte skulle klara av att leverera och bunkrade upp när den fanns på hylla och därmed gjorde just så att de inte kunde leverera i takt med försäljningen?

3 kommentarer:

 1. Bocken i paradiset har jag inte sett på hyllorna i Uppsala sedan den släpptes. Synd då den var det bästa Wisby bryggeriet eller Spendrups eller vad man nu ska kalla dem någonsin gjort. Märkligt att den inte kan produceras i tillräckliga mängder i min mening då ett så stort bryggeri står bakom. Oppigårds pale summer har också varit väldigt frånvarande men dök upp nu i veckan igen som tur var.

  Angående Cantillonen så får man väl trösta sig med att Boon Kriek Mariage Parfait räckt länge på hyllorna och är ett rätt hyfsat substitut. :)

  SvaraRadera
 2. Det känns väldigt ut plockat på alla bolag.
  Antagligen för att det var länge sedan det kom några nyheter...:-(

  SvaraRadera
 3. Jo, det är lite märkligt att så mycket sålt slut men det handlar kanske även om det sålt mycket bättre än förväntat och att man därför inte riktigt varit beredd på att brygga mer?

  I Falun känns det inte alls urplockat (förutom sommarölen som är slut då), finns fortfarande flertalet öl kvar från junisläppet t ex. Det finns även 204 Oppigårds Amarillo i lager just nu :)

  SvaraRadera