#1000

, , 4 kommentarer
Så har jag nått ett av de mål som jag satte upp för mig själv när jag började bli mer intresserad av öl: Att dricka ett tusen olika öl. Grassroots Neither, inköpt på Fanö Bryghus där den också är brygd, fick den stora äran. Det är den tredje i samarbetsserien mellan Cigar City, Grassroots och Hill Farmstead. De första två, Either och Or, som båda bryggdes hos Cigar City tyckte jag var riktigt goda, särskilt Or som jag håller som en av de bästa öl jag någonsin druckit.

Neither intogs tillsammans med min flickvän på en solig uteplats hos mina svärföräldrar i Esbjerg i Danmark och stunden kunde knappt ha varit bättre, trots att det bästa glasvalet var ett pintglas från Tuborg och en mild förkylning. Jag vill nog säga att det här också är ett av de bästa öl jag druckit i mitt liv, och definitivt den bästa DIPAn. Perfekt avvägd i alla aspekter och med en grymt trevlig humleprofil.

Jag passar på att säga skål till er kära läsare och hoppas att ni också får er något gott att dricka ikväll. Själv ska jag på 70-årskalas där det troligen bara serveras Odense Pilsner och Odense Classic från Albani, men jag får helt enkelt drömma mig tillbaka till Neither.

4 kommentarer:

 1. Jag får ta och gratulera till tusingen! Det tar nog ett tag till för mig att nå dit.

  SvaraRadera
 2. Vill också passa på att gratulera till nummer 1000, det är en klassisk milstolpe. Nu är det bara att sikta på nummer 10000.

  SvaraRadera
 3. Tackar :)

  Jag trodde också att det skulle ta längre tid, men när man börjar få möjlighet att gå på regelbundna ölprovningar, gå på nån ölfestival ibland och åka till Danmark då och då så går det plötsligt väldigt snabbt. Skulle tro att omkring 700 av de ölen har druckits de senaste 1,5 åren.

  SvaraRadera
 4. Grattis till tusingen :) Jag missade min tusing och är lite osäker på vilken det blev. Jag får se nr 1000 jag betygsätter på RB som min tusing, har massor med betyg att knappa in där.

  SvaraRadera