Inför All In Beer Fest

, , Inga kommentarer

Den här helgen är det dags för riktigt ölnörderi i Göteborg när Sveriges första nördinriktade ölfestival All In Beer Fest återigen går av stapeln. Själv sitter jag i skrivande stund på tåget mot Göteborg och vad passar då bättre än att ta en titt på vad som komma skall. 

Den listgalne Stefan på Ölsvammel har satt ihop en lista över vilka öl de olika utställande bryggerierna serverar på vilket pass. Gå in här och spana in hans listor om ni vill ha full koll vad som serveras när.

En av årets nyheter är kanadensiska Dieu Du Ciel och de som har provat de öl som de släppt på Systembolaget de senaste åren vet att de kan hålla riktigt hög kvalitet när de får till det. Har man inte provat Péché Mortel ska man definitivt göra det och jag ser också fram emot att prova deras pale ale Ultra Mosaika. 

Nederländska Kees, som just skaffat sig en svensk importör, är en annan nyhet och med tanke på att deras öl lär börja dyka upp så smått här i landet är det här en utmärkt chans att börja bilda sig en uppfattning om dem. De få öl jag provat från dem har varit positiva upplevelser. Även norska Cerevisiam är nya. De gjorde succé på En Öl & Whisky Mässa i Göteborg i våras och är ett absolut måste att spana in om man gillar modern IPA och mörka smaksatta öl. 

Evil Twin tar med sig inte mindre än fem olika versioner av sin Imperial Biscotti Break. Gillar man originalet, som släpptes på Systembolaget för en liten tid sedan, har man här en chans att nörda ner sig ordentligt i dess variationer. 

Efter att ha provat massvis av öl från dem under ett besök i Tallinn i våras kan jag varmt rekommendera att besöka Pöhjala som har en monter även i år. Missa särskilt inte deras Odravein Bourbon som serveras på första passet. Ett monster till barley wine och ack så gott.

Om Brekeriets torrhumlade suris Saaza är lika god som deras Cascade-torrhumlade suris, vilket man ju kan misstänka, är det en fullträff som inte bör missas. Och går man på en ölfestival i Göteborg och tycker om IPA får man skylla sig själv om man inte provar det mesta från O/O och Stigberget som har en varsin monter. 

Sist men inte minst måste jag få rekommendera Örebro Brygghus som fått en kanonstart. Prova deras Passion für Berliner under första passet så förstår ni vad jag menar.

Jag ser också framemot att utforska bryggerier som LOC, Tommi Sjef Wild Ales och Lycke som jag har dålig, eller ingen, koll på.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar