Blandade smånyheter XXXVI

, , Inga kommentarer
I senaste vändan av smånyheter berättar vi bland annat att Spendrups kommer att börja importera och distribuera Beavertown i Sverige samt att det amerikanska bryggeriet Speakeasy upphör med verksamheten.


Det välkända San Francisco-bryggeriet Speakeasy, som även har sålt sin öl på den svenska marknaden genom Galatea, har hamnat i finansiellt trubbel och riskerar att läggas ner. Tillverkningen har stoppats tills vidare och bryggeriets öde vilar nu i händerna på bolagets primära borgenär och om nytt kapital kommer föras in i bolaget. Speakeasy har funnits sedan 1997 och så sent som 2015 gjorde de en satsning på att expandera från dåvarande produktionen på knappa 2 miljoner liter öl per år till att nå en kapacitet på drygt 10 miljoner liter öl per år.



Londonbryggeriet Beavertown med ägaren Logan Plant i spetsen har varit borta från den svenska marknaden i några månader efter att ha avslutat samarbetet med importören CASK. Nu är de på väg tillbaka genom ett samarbete med Spendrups som kommer att importera och distribuera deras öl i Sverige. Lansering på svenska marknaden är planerad till september.



GBG Beer Week drar snart igång igen. Sveriges första ölvecka smyger igång nu på fredag den 17 mars och pågår sedan fram tills nästa helg. Under ölveckan arrangeras omkring 80 evenmang i Göteborg och avslutas med En Öl & Whiskymässa som i sin tur har omkring 20 provningar att besöka.



S:t Eriks har tagit fram ett batteridrivet ölglas. Ja, ni läste rätt. Tanken är att man med mycket små elstötar ska stimulera smaklökarna och därmed förändra smakupplevelsen. Glaset är än så länge bara tillverkat i prototypskala. Gimmick eller innovation?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar