Linköping Beer Expo

, , Inga kommentarer

Linköping Beer Expo må ha "gått i arv" från son till far Lindblad men själva mässan fortsätter som vanligt. I lördags var det dags igen, med två slutsålda pass. En riktig ölfest som har hittat sin egen lilla nisch och de fortsätter att göra det bra. Bland utställarna hittade jag spännande saker hos bland annat Constant Companion som visade upp flera amerikanska importer.

Genom åren har Beer Expo hållit hus i åtminstone fyra olika lokaler men när man nu ordnade mässan för tredje året i rad Linköping Konsert och Kongress kändes det som att man verkligen hade hittat sitt hem. Trots slutsålda pass på både eftermiddagen och kvällen var det aldrig någon trängsel att tala om, även om det var välfyllt.

Festivalen har hittat något av en egen liten nisch som ligger mittemellan det större beer-and-whisky-stuket och det lilla nördiga stuket á la All In Beer Fest. Ingen sprit och inga storbryggerier, men gott om importörsmontrar utöver bryggeriernas egna montrar. Folkligt ölfokus. I like!

Bland det som var nytt för mig låg höjdpunkterna bland annat hos Constant Companion som hade med sig ett flertal amerikanska bryggerier som man hört mer eller mindre om men aldrig riktigt sett så mycket i Sverige. Bland dem Belching Beaver och Monkish. Många roliga öl att utforska!


CASK hade lite nytt och spännande från brittiska Wylam som skapade en fin blandning av klassiskt brittiskt och moderna influenser. I deras Pale Ale och IPA i vart fall, den enbärskryddade alen blev lite väl kryddig för min smak men med en del snygga toner bakom. 

Mitt besök blev ganska kort men väldigt trevligt i år igen. Efter alla påtvingade lokalbyten genom åren hoppas jag att Beer Expo kan vara kvar i Konsert & Kongress framöver för det är en lokal som både funkar bra och ligger bra till, och så kan folket bakom koncentrera sig på annat än att ordna fram och anpassa sig till nya lokaler. Vi ses nästa år, Beer Expo.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar