Beer Expo: Intervju med mässgeneralen Richard

, , Inga kommentarer
Lördagens första pass är över och det blir också det enda passet för mig då jag lovat bort mig på annat när jag för en gångs skull är i de här trakterna. Fem timmar räckte dock gott och väl för att hinna med det jag ville hinna med. Det första som hände efter att vi lämnat av jackorna i garderoben strax efter klockan 12 var att jag gjorde en liten intervju med mässgeneralen Richard Lindblad innan han fick alltför för mycket att stå i.

Han berättade att han varit lite nojig inför fredagen då de endast hade sålt 350 förköpsbiljetter till det passet, men det visade sig bli lyckat ändå med närmare 500 besökare, som var alldeles lagom för att det ändå skulle bli luftigt och besökarna hade verkat mycket nöjda. Till lördagens första pass hade 450 förköpsbiljetter sålts och till kvällspasset hade 800 biljetter sålts. Jag tyckte att det var en alldeles lagom folkmängd under hela eftermiddagspasset. Man slapp trängas, fick lite tid att prata med bryggare och utställare och lokalen kändes ändå relativt luftig.
Intervju med en mässgeneral. Foto: Amaru Ubillus

Idén om Beer Expo föddes när Richard pratade med sin pappa Kenneth, som anordnar Whisky Expo i Linköping. Pappa Kenneth tyckte att Richard med sitt ölintresse kanske kunde arrangera en ölmässa. Richard trodde först att han skämtade, men förra året blev det alltså verklighet och festivalen har växt ytterligare i årets upplaga. Grundtanken med festivalen är att alla ska ha möjlighet att få ställa ut med sina öl, även de allra minsta bryggerierna. Därför tar Richard ut så låga avgifter som han kan för att låta utställare sätta upp en monter och alla intäkter från deras försäljning för de behålla själva. På så sätt kan t ex Ängö delta på samma villkor som t ex Nils Oscar.

På frågan om vilken utställare eller provningsledare som han var mest nöjd med att ha fått med i år så svarade han diplomatiskt med att han var jättenöjd över alla och allra mest var nöjd över den fina bredd som Beer Expo erbjuder i år. Förra året anordnades alla provningar i hans regi på något sätt (även om inte han var provningsledare) men i år fanns det även provningar som anordnades av andra, t ex BrewDogprovningarna, och detta var han också mycket nöjd med.

Avslutningsvis pratade vi kort om kombinationer av öl och mat och Richards favoritkombination var en välgjord men enkel veteöl tillsammans med en lättare fiskgryta med rena smaker. Det kan man ju hålla med om att det inte låter helt fel.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar